Hovězí plátky na víně

Hodnocení receptu

Ingredience

1 kg zadního hovězího
sůl
mletý pepř
2 cibule
250 ml červeného vína
250 ml vývaru
hladká mouka
3-4 lžíce zavařených brusinek
olej

Postup

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

Na rozpáleném oleji prudce z obou stran opečeme a vyndáme na talíř.

Do výpeku nasypeme nahrubo pokrájenou cibuli a za stálého míchání 5 minut posmažíme.

K cibuli vrátíme maso, podlijeme vínem a vývarem a pod pokličkou dusíme do změknutí.

Měkké maso vyndáme, a zbylý obsah kastrolu dohladka rozmixujeme.

Nalijeme zpátky, vrátíme maso, přidáme brusinky, promícháme a ještě 5 minut povaříme.

Podáváme se šťouchanými bramborami.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 21:05:23 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři