Promoční telecí řízek

Hodnocení receptu

Ingredience

8 telecích řízků z kýty
sůl
grilovací koření
olej
máslo
1 sklenka bílého vína
100 g šunky nebo libové slaniny
několik lístků šalvěje

Čas přípravy

120 minut

Postup

Maso naklepeme a okraje nařízneme. Osolíme, přidáme po špetce grilovacího koření a řízky z obou stran osmahneme dočervena na směsi másla a oleje. Pak je spolu s výpekem přendáme do pekáčku, přilijeme sklenku vína a dusíme v troubě. Na podušené řízky rozložíme šunku nebo slaninu, přidáme po lístku šalvěje, pokapeme výpekem a dopečeme. Šunku nebo slaninu můžeme doplnit ještě smaženicí z vajec a hrášku nebo povařeným chřestem, brokolicí nebo podušenými žampiony. Jindy můžeme řízečky se šunkou překrýt plátkovým sýrem a zapéct. Podáváme s vařenými malými brambůrky přelitými výpekem s máslem a posypanými petrželkou.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:16 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři