Promoční telecí řízek
Ingredience
8 telecích řízků z kýty
sůl
grilovací koření
olej
máslo
1 sklenka bílého vína
100 g šunky nebo libové slaniny
několik lístků šalvěje
Čas přípravy
120 minut
Postup
Maso naklepeme a okraje nařízneme. Osolíme, přidáme po špetce grilovacího koření a řízky z obou stran osmahneme dočervena na směsi másla a oleje. Pak je spolu s výpekem přendáme do pekáčku, přilijeme sklenku vína a dusíme v troubě. Na podušené řízky rozložíme šunku nebo slaninu, přidáme po lístku šalvěje, pokapeme výpekem a dopečeme. Šunku nebo slaninu můžeme doplnit ještě smaženicí z vajec a hrášku nebo povařeným chřestem, brokolicí nebo podušenými žampiony. Jindy můžeme řízečky se šunkou překrýt plátkovým sýrem a zapéct. Podáváme s vařenými malými brambůrky přelitými výpekem s máslem a posypanými petrželkou.
Podobné recepty:
Hovězí vařené maso s pažitkovou omáčkou ,
Bigos,
Mexický hovězí krk,
Hovězí na zelenině,
Dušené hovězí po florentinsku,
Tagliata na salátu s rukolou a žampiony ,
Svíčkové steaky na gorgonzole ,
Hovězí tatarský kebab,
Hovězí na smetaně,
Maďarský guláš,
Namáčené maso,
Bylinkové hamburgery,
Hovězí plátky na víně,
Kořeněná hovězí pečeně ze šálu ,
Hovězí na rozmarýnu,
Promoční telecí řízek ,
Obrácené řízky ,
Belzebubova dobrota pro silné nátury,
Hovězí v jemné křenové omáčce,
Iblizova pochoutka,
další recepty z kategorie Hovězí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.