Krkonošské kuře
Ingredience
1 kuře
1 sklenice sterilovaného červeného zelí (680 g)
250-300 g uzeného masa (lepší ne úplně libové)
sůl
kmín
120-150 g másla
Postup
Omyté a osušené kuře osolíme zevnitř i zvenku.
Zelí necháme okapat a překrájíme na drobnější kousky.
Uzené pokrájíme na drobné kostičky a opečeme na pánvi. Přidáme zelí a společně smažíme asi 5 minut. Odstavíme a necháme vychladnout. Podle chuti osolíme a osladíme.
Směs zelí a masa nacpeme do kuřete do břišní dutiny a pod kůži. Otvor sepneme kovovou jehlou nebo párátkem.
Vložíme do pekáče, bohatě pokmínujeme a obložíme plátky másla.
Podlijeme trochu vodou a přikryté vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Upečeme doměkka, 80-90 minut, podle velikosti kuřete. Během pečení občas přelijeme vypečenou šťávou, případně podle potřeby podlijeme.
Podáváme s bramborovými knedlíčky.
Podobné recepty:
Smažené rýžové nudle,
Kuřecí játra s pórkem,
Kuřecí znojemská,
Kuřecí roláda bez rolování,
Pizza řízky,
Andulčina cuketa,
Kuře na kari,
Kuře na divokém koření,
Kuře s mandlovou omáčkou ,
Harmonické kuřecí řízky,
Kuře nebo slepice na paprice,
Roláda z kuřecích prsíček,
Hořčicové kuře s petrželkou,
Zapékané kuřecí řízky,
Kuřecí roládky,
Maso ve smetaně,
Kuře tří hořčic,
Maso podle Michala Davida,
Kuřecí plátky v sýrové omáčce,
Sezamky,
další recepty z kategorie Kuřecí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.