Krkonošské kuře
Ingredience
1 kuře
1 sklenice sterilovaného červeného zelí (680 g)
250-300 g uzeného masa (lepší ne úplně libové)
sůl
kmín
120-150 g másla
Postup
Omyté a osušené kuře osolíme zevnitř i zvenku.
Zelí necháme okapat a překrájíme na drobnější kousky.
Uzené pokrájíme na drobné kostičky a opečeme na pánvi. Přidáme zelí a společně smažíme asi 5 minut. Odstavíme a necháme vychladnout. Podle chuti osolíme a osladíme.
Směs zelí a masa nacpeme do kuřete do břišní dutiny a pod kůži. Otvor sepneme kovovou jehlou nebo párátkem.
Vložíme do pekáče, bohatě pokmínujeme a obložíme plátky másla.
Podlijeme trochu vodou a přikryté vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Upečeme doměkka, 80-90 minut, podle velikosti kuřete. Během pečení občas přelijeme vypečenou šťávou, případně podle potřeby podlijeme.
Podáváme s bramborovými knedlíčky.
Podobné recepty:
Bylinkové plátky v omáčce,
Ražniči na plechu,
Indická kuřecí pánev,
Kuře pečené na rýži,
Kuře s rýžovou nádivkou,
Kuřecí prsíčka v olivové krustě ,
Drůbeží kousky s cuketovou omáčkou,
Oranžový oběd,
Dračí tlamy,
Kuře na pomerančích,
Babiččino kuře,
Mexické kuře,
Kuře s houbami a medem ,
Kuřecí nářez,
Kuřecí prsíčka s hořčicí a sýrem,
Kuřecí roládky,
Kuře Karkulka,
Drůbeží nudličky s cuketou,
Kuřecí prsa s česnekem,
Kuřecí plátky v leču,
další recepty z kategorie Kuřecí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.