Kuřecí ve smetanovo-hořčičné omáčce
Ingredience
4 kuřecí prsní řízky
250 ml smetany na vaření
2 vrchovaté lžíce hořčice
1 malá plechovka sterilovaného hrášku
sůl
pažitka
olej
Postup
Maso nakrájíme na proužky, smícháme se dvěma lžícemi oleje a pak přimícháme hořčici. Necháme 1-2 hodiny v chladu odpočinout.
Na pánvi rozehřejeme trošku oleje a za občasného míchání prudce opečeme maso dozlatova. Osolíme, podlijeme trochou vody a dodusíme doměkka. Chceme-li více omáčky a hustější, můžeme přidat vody víc a zahustit solamylem rozmíchaným v trošce vody. K měkkému masu přilijeme smetanu, nasypeme scezený hrášek, posekanou pažitku (nebo sušenou) a krátce povaříme.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Podobné recepty:
Kuře na bramborách,
Voňavá kuřecí prsíčka,
Česnekové kuře v bylinkách,
Kuřecí řízky obalované ve sněhovém těstíčku ,
Kuřecí roládky,
Kuře ve špenátové omáčce ,
Bylinkové plátky v omáčce,
Masová směs v bramboráku,
Kuře jako kachna,
Bohatýrská jehla,
Maso na cibuli,
Kuřecí plátky s arašídovo-ananasovou směsí,
Sakra kuře (králík),
Kuře podle Marie Retkové,
Pórkovo-žampionová směs,
Kuře jako svíčková,
Maso ve smetaně,
Kuřecí pánev s chilli omáčkou,
Kuře s mandlovou omáčkou ,
Kuřecí bábovka,
další recepty z kategorie Kuřecí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.