Nadívané kuře

Hodnocení receptu

Ingredience

1 kuře
sůl
koření na pečené kuře nebo grilovací koření
nádivka: 5 rohlíků
2 dl mléka
25 g hery
1 malá cibule
4 stroužky česneku
2 - 3 vejce
100 - 150 g uzeniny
sůl
pepř
majoránka

Postup

Nádivku připravíme den předem: Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme horkým mlékem s rozpuštěnou herou. Chvilku počkáme až se vsákne do rohlíků. Pak přidáme celá vejce (můžeme je nahradit samotnými bílky, když nám z něčeho zbyly), nadrobno pokrájenou cibuli, nadrobno pokrájenou (nebo postrouhanou) uzeninu (párek, kabanos, anglická slanina, zbytek salámu,...), rozmačkaný česnek, majoránku,osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nádivka nesmí být moc hustá, protože do rána v ledničce ztuhne.
Kuře omyjeme a osušíme. Nádivku vložíme dovnitř kuřete a pod uvolněnou kůži. Nepěchujeme nadoraz, protože nádivka při pečení nabývá na objemu a kůže by praskla (což neubírá na chuti). Kuře zvenku posolíme, posypeme kořením a vložíme do vymazaného pekáčku. Pokud nám zbylo trochu nádivky, zformujeme do bochánku a přidáme na pekáč ke kuřeti. Podlijeme trochou vody a pečeme pomalu, aby se pěkně propeklo (200°C asi hodinu a čtvrt zakryté, pak ještě asi 15 minut odkryté. Podle potřeby podléváme vodou, občas můžeme kuře polít vypečenou šťávou. Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami či bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 20:11:26 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři