Pórkovo-žampionová směs
Ingredience
2 kuřecí prsní řízky
1 malý pórek
200 g žampionů
olej
sůl
chilli
provensálské koření
Postup
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Promícháme se dvěma lžícemi oleje, špetkou chilli a lžičkou provensálského koření. Můžeme nechat uležet, není nutné.
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, pórek na kolečka.
Na rozpálenou pánev nasypeme maso a prudce opečeme do zezlátnutí. Trochu ztlumíme plamen, osolíme, přisypeme žampiony a společně smažíme. Pokud žampiony pustí vodu, necháme ji vydusit. Až je maso hotové (zjistíme ochutnáním), přidáme kolečka pórku, promícháme a jenom chvilku necháme trochu změknout.
Podáváme s čerstvou zeleninou a pečivem nebo bramborami (vařené, hranolky, ...).
Podobné recepty:
Andulčina cuketa,
Nadívané kuře pečené s přílohou,
Maďarské pikantní plátky,
Kuře se špenátovou nádivkou,
Kuřecí ve smetanovo-hořčičné omáčce,
Kuřecí plátky s arašídovo-ananasovou směsí,
Červená fazolová pánev,
Kuře á la jehně,
Drůbeží nudličky s cuketou,
Medové kuře,
Pikantní kuře,
Cuketová omáčka s kuřetem,
Kuřecí s cibulí a slunečnicí,
Kuřecí plátek v páře,
Řízky zase jinak,
Hořčicové kuře s petrželkou,
Kovbojovo kuřecí,
Oranžový oběd,
Kuře pečené se slaninou,
Těstoviny se zeleninou a kuřecím masem,
další recepty z kategorie Kuřecí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.