Pórkovo-žampionová směs
Ingredience
2 kuřecí prsní řízky
1 malý pórek
200 g žampionů
olej
sůl
chilli
provensálské koření
Postup
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Promícháme se dvěma lžícemi oleje, špetkou chilli a lžičkou provensálského koření. Můžeme nechat uležet, není nutné.
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, pórek na kolečka.
Na rozpálenou pánev nasypeme maso a prudce opečeme do zezlátnutí. Trochu ztlumíme plamen, osolíme, přisypeme žampiony a společně smažíme. Pokud žampiony pustí vodu, necháme ji vydusit. Až je maso hotové (zjistíme ochutnáním), přidáme kolečka pórku, promícháme a jenom chvilku necháme trochu změknout.
Podáváme s čerstvou zeleninou a pečivem nebo bramborami (vařené, hranolky, ...).
Podobné recepty:
Kuřecí prsa v omáčce z leča,
Kuře Provence,
Červená fazolová pánev,
Maso podle Michala Davida,
Kuřecí kousky nažluto,
Kuřecí kousky s pórkem a ananasem,
Kuřecí roládky,
Baskické kuřecí paličky ,
Vylepšené řízky,
Opilé kuře,
Kuřecí na slanině a nivě ,
Přírodní řízek s hořčicí,
Rizoto z krůtích křídel,
Těstovinový mišmaš,
Kuřecí roláda s nivou,
Kuře s jablky,
Grilované kuře s medem ,
Katalánské kuře,
Maso pikant,
Kuře na česneku,
další recepty z kategorie Kuřecí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.