Rizoto z krůtích křídel

Hodnocení receptu

Ingredience

1 - 2 krůtí křídla (podle velikosti)
2 varné sáčky rýže (240 g)
1 cibule
sůl
kmín
1 sáček mražené zeleniny hrášek-mrkev-kukuřice
tvrdý sýr
trochu oleje

Postup

Křídla ze všech stran osolíme, vložíme do pekáče vytřeného olejem, posypeme kmínem a na kolečka pokrájenou cibulí. Trošku podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě upečeme doměkka. Rýži uvaříme podle návodu na sáčku. Mraženou zeleninu vsypeme do osolené vařící vody, povaříme 5 minut a zcedíme. Sýr nastrouháme. Upečené maso obereme z kostí a nakrájíme na drobné kousky. Ve větším hrnci smícháme uvařenou rýži se zeleninou a masem a vmícháme několik lžic šťávy vypečené z masa. Na talíři posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.
Tímto způsobem můžeme připravit rizoto z jakéhokoliv pečeného nebo dušeného masa.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 20:38:03 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři