Cuketové karbenátky s bazalkou

Hodnocení receptu

Ingredience

500 g mletého masa
1 cuketa
1 vejce
2 vrchovaté lžíce strouhanky
velká hrst bazalkových listů
sůl
mletý pepř
majoránka
5 stroužků česneku
2 vrchovaté lžíce rajského protlaku
2 lžíce solamylu

Postup

Mleté maso osolíme, okořeníme a promícháme s vejcem, protlakem, rozmačkaným česnekem a strouhankou. Cuketu nastrouháme nahrubo a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Bazalkové listy posekáme najemno a oboje vmícháme do masa. Přimícháme solamyl. Je-li směs příliš řídká, přidáme trochu strouhanky. Rukama namočenýma ve studené vodě formujeme kulaté placičky a skládáme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 30 minut.
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami přelitými rozpuštěným máslem a zeleninovým salátem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 21:23:21 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři