Cuketové karbenátky s bazalkou
Ingredience
500 g mletého masa
1 cuketa
1 vejce
2 vrchovaté lžíce strouhanky
velká hrst bazalkových listů
sůl
mletý pepř
majoránka
5 stroužků česneku
2 vrchovaté lžíce rajského protlaku
2 lžíce solamylu
Postup
Mleté maso osolíme, okořeníme a promícháme s vejcem, protlakem, rozmačkaným česnekem a strouhankou. Cuketu nastrouháme nahrubo a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Bazalkové listy posekáme najemno a oboje vmícháme do masa. Přimícháme solamyl. Je-li směs příliš řídká, přidáme trochu strouhanky. Rukama namočenýma ve studené vodě formujeme kulaté placičky a skládáme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 30 minut.
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami přelitými rozpuštěným máslem a zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
Ruské pelmeně,
Zeleninové karbenátky,
Dalmatské čufty,
Musaka,
Maso na zelí,
Sekaná z pekárny,
Veselé špagety,
Masový koláč,
Kapustová sekaná,
Masové šátečky,
Rýžové závitky,
Masovo-zeleninové lasagne,
Masovo-pórkové tašky,
Mleté maso s kukuřicí,
Sekaná s párkem,
Kapustová bábovka,
Jásající Ramfouskova očička,
Zahradnická sekaná,
Pečené želvičky,
Masové koule v sýrové omáčce,
další recepty z kategorie Mleté maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.