Kapusta zapečená s masem a rýží
Ingredience
1 hlávka kapusty
250 g rýže
500 g mletého masa
1 cibule
5 stroužků česneku
4 lžíce rajského protlaku
1-2 lžíce oleje
sůl
mletý pepř
kmín
1 dl mléka
2 vejce
Postup
Kapustu rozkrojíme na poloviny a uvaříme v osolené vodě (asi 5-8 minut). Pak scedíme a pokrájíme na nudličky. Rýži uvaříme jak jsme zvyklí. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli. Přidáme maso, prudce orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme troškou vody a 10 minut dusíme pod pokličkou. Pak přidáme protlak, rozmačkaný česnek a promícháme. Zapékací misku nebo pekáč vymažeme olejem nebo máslem. Rozložíme do něho rýži, na ni navrstvíme maso a přikryjeme kapustou. Osolíme, opepříme a vložíme do vyhřáté trouby (200°C). V mléce rozšleháme vidličkou celá vejce, osolíme, opepříme a po deseti minutách pečení rovnoměrně rozlijeme po povrchu kapusty. Vrátíme do trouby a ještě asi 10 minut necháme zapéct.
Podobné recepty:
Královská sekaná,
Kapustová bábovka,
Cuketové soudečky,
Ruské pelmeně,
Kuřecí paličky,
Sekaná pečeně bez cibule,
Čevabčiči v dvojobalu,
Masovo-pórkové tašky,
Lasagne s masem a zeleninou,
Zapečené šunkové rolky,
Masové koule v kečupové omáčce,
Čufty,
Pasticcio,
Dalmatské čufty,
Zapékané bulky s mletým masem a sýrem,
Rizoto z mletého masa,
Sekaná z pekárny,
Masová omáčka na těstoviny,
Plněné paprikové lusky,
Mleté řízky se sýrem,
další recepty z kategorie Mleté maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.