Kapustová sekaná

Hodnocení receptu

Ingredience

500 g mletého masa (mix vepřového a hovězího)
menší hlávka kapusty
1 cibule
půl červené nebo oranžové papriky
150 g anglické slaniny
2 vejce
2 vrchovaté lžíce strouhanky
sůl
mletý pepř
6-7 stroužků česneku
majoránka
sádlo

Postup

Z kapusty obereme velké listy a spaříme je vroucí vodou. Zbytek hlávky (nebo část, podle velikosti) nakrájíme na kousky. Slaninu, cibuli a papriku nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozhřejeme malý kousíček sádla a osmahneme na něm společně slaninu a cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme papriku a pokrájenou kapustu a všechno společně orestujeme do částečného změknutí. Maso smícháme s vejci, strouhankou, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, roztrhané lístky majoránky a prochladlou směs z pánve. Všechno důkladně promícháme. Formu (bábovku, chlebíček, ...) dobře vymažeme tuhým sádlem a vyložíme spařenými osušenými listy kapusty tak, aby části listů přečnívaly ven. Takto vystlanou formu naplníme masovou směsí a přikryjeme přečnívajícími listy. Všechno pořádně zamáčkneme a formu vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme cca 50 minut. Až začnou horní listy kapusty tmavnout, přikryjeme formu alobalem. Podáváme s chlebem nebo vařenými bramborami.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 21:32:15 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři