Karbanátky se zelím a knedlíkem
Ingredience
libovolné maso (vepřové, kuřecí, krůtí, králičí)
sůl
mletý pepř
majoránka
mletá paprika
vejce
strouhanka nebo hladká mouka
kysané zelí - vše v množství podle hladu a chuti strávníků
Postup
Maso umeleme, ochutíme solí a kořením, promícháme s vejcem a zahustíme strouhankou nebo moukou. Utvoříme karbanátky a naskládáme je do olejem vytřeného pekáče nebo zapékací misky. Pak je přikryjeme vrstvou kysaného zelí. Pokud jsme zvyklí ho proplachovat vodou, tak jen málo, ať jídlo neztratí chuť. Přikryjeme a vložíme do vyhřáté trouby. Během pečení občas podlijeme vodou, aby na konci zůstalo v pekáči trochu šťávy.
Podáváme s knedlíkem.
Podobné recepty:
Pilaf s mletým masem,
Omáčka na špagety,
Provensálské vločkové koule,
Švédské kuličky,
Mleté biftečky ve slanině,
Cuketové soudečky,
Švédské kuličky,
Placky starého města,
Zapečené mleté maso (Shepherd pie),
Čevabčiči v dvojobalu,
Masové koule nadivoko,
Špízy z mletého masa ,
Olomoucké madailonky,
Šlehané bifteky,
Sekaná pečeně po středomořsku,
Musaka,
Dalmatské čufty,
Sekaná z pekárny,
Bábovka pro masožravce,
Lasagne s masem a zeleninou,
další recepty z kategorie Mleté maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.