Karbanátky se zelím a knedlíkem
Ingredience
libovolné maso (vepřové, kuřecí, krůtí, králičí)
sůl
mletý pepř
majoránka
mletá paprika
vejce
strouhanka nebo hladká mouka
kysané zelí - vše v množství podle hladu a chuti strávníků
Postup
Maso umeleme, ochutíme solí a kořením, promícháme s vejcem a zahustíme strouhankou nebo moukou. Utvoříme karbanátky a naskládáme je do olejem vytřeného pekáče nebo zapékací misky. Pak je přikryjeme vrstvou kysaného zelí. Pokud jsme zvyklí ho proplachovat vodou, tak jen málo, ať jídlo neztratí chuť. Přikryjeme a vložíme do vyhřáté trouby. Během pečení občas podlijeme vodou, aby na konci zůstalo v pekáči trochu šťávy.
Podáváme s knedlíkem.
Podobné recepty:
Masové koule nadivoko,
Sekaná pečeně bez cibule,
Plněné paprikové lusky,
Káhirské špagety,
Karbenátky s lečem,
Plněná sekaná,
Kapustová bábovka,
Pečené želvičky,
Rizoto z mletého masa,
Sýrové prsty,
Olomoucké madailonky,
Masové taštičky,
Placky starého města,
Zapečené těstoviny,
Masovo-bramborová omeleta,
Švédské kuličky,
Masový koláč,
Čufty,
Královská sekaná,
Plněné papriky v rajské omáčce,
další recepty z kategorie Mleté maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.