Karbanátky se zelím a knedlíkem

Hodnocení receptu

Ingredience

libovolné maso (vepřové, kuřecí, krůtí, králičí)
sůl
mletý pepř
majoránka
mletá paprika
vejce
strouhanka nebo hladká mouka
kysané zelí - vše v množství podle hladu a chuti strávníků

Postup

Maso umeleme, ochutíme solí a kořením, promícháme s vejcem a zahustíme strouhankou nebo moukou. Utvoříme karbanátky a naskládáme je do olejem vytřeného pekáče nebo zapékací misky. Pak je přikryjeme vrstvou kysaného zelí. Pokud jsme zvyklí ho proplachovat vodou, tak jen málo, ať jídlo neztratí chuť. Přikryjeme a vložíme do vyhřáté trouby. Během pečení občas podlijeme vodou, aby na konci zůstalo v pekáči trochu šťávy.
Podáváme s knedlíkem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 21:34:42 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři