Karbenátky s lečem
Ingredience
500 g mletého masa
1 sklenice zeleninového leča (330 g)
1 cibule
150 g uzeného masa
2 lžičky oregana
sůl
mletý pepř
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
6 lžiček plnotučné hořčice
tvrdý sýr
olej
Postup
Maso osolíme, okořeníme a promícháme s celým vejcem. Cibuli posekáme najemno, uzené nakrájíme na kostičky a přimícháme k masu. Podle potřeby zahustíme moukou. Hmotu rozdělíme na šest stejných dílů, z nichž vytvoříme koule. Na plechu vytřeném olejem je rozmáčkneme do tvaru kulatých karbenátků. Na každý rozetřeme lžičku hořčice a na všechny karbenátky rozdělíme rovnoměrně lečo. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a půl hodiny pečeme. Pak na každý kousek nasypeme hromádku strouhaného sýra, vrátíme do trouby a necháme roztavit.
Podáváme s libovolně upravenými bramborami nebo s chlebem.
Podobné recepty:
Bábovka pro masožravce,
Kapusta zapečená s masem a rýží,
Kapustový bochník,
Masovo-bramborová omeleta,
Hradecké koule,
Sekaná s Kunovjankou,
Masová omáčka na těstoviny,
Plněné paprikové lusky,
Lasagne se špenátem,
Královská sekaná,
Kavkazské koule,
Skládané koložvárské zelí,
Kapustová bábovka,
Sekaná se smaženou cibulkou,
Sekaná pečeně,
Šlehané bifteky,
Mleté řízky se sýrem,
Masová roláda se zeleninou,
Placky starého města,
Mleté biftečky ve slanině,
další recepty z kategorie Mleté maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.