Karbenátky s lečem

Hodnocení receptu

Ingredience

500 g mletého masa
1 sklenice zeleninového leča (330 g)
1 cibule
150 g uzeného masa
2 lžičky oregana
sůl
mletý pepř
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
6 lžiček plnotučné hořčice
tvrdý sýr
olej

Postup

Maso osolíme, okořeníme a promícháme s celým vejcem. Cibuli posekáme najemno, uzené nakrájíme na kostičky a přimícháme k masu. Podle potřeby zahustíme moukou. Hmotu rozdělíme na šest stejných dílů, z nichž vytvoříme koule. Na plechu vytřeném olejem je rozmáčkneme do tvaru kulatých karbenátků. Na každý rozetřeme lžičku hořčice a na všechny karbenátky rozdělíme rovnoměrně lečo. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a půl hodiny pečeme. Pak na každý kousek nasypeme hromádku strouhaného sýra, vrátíme do trouby a necháme roztavit.
Podáváme s libovolně upravenými bramborami nebo s chlebem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 21:35:32 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři