Lasagne s masem a zeleninou
Ingredience
cca 300 g lasagnových plátů
olej
1 velká cibule
500 g mletého masa (mix vepřového a hovězího)
3 mrkve
asi čtvrt středního celeru
0,75 l rajčatové šťávy
bujon
200-300 g tvrdého sýra
2 lžičky sušené bazalky
sůl
mletý pepř
Postup
Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm posekanou cibuli. Než začne růžovět, přidáme maso a opečeme. Přisypeme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer, chvíli společně podusíme. Osolíme, opepříme, zalijeme rajčatovou šťávou, přidáme bujon a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Nakonec vmícháme bazalku. Musí vzniknout hmota konzistence omáčky (ne moc hustá).
Na dno pekáče dáme trochu masové omáčky a na ni naskládáme lasagne. Přimáčkneme je a zalijeme další omáčkou. Takto vrstvy střídáme, končíme omáčkou. Posypeme ji strouhaným sýrem, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby (200°C). Pečeme 30 minut. Pak odkryjeme a necháme ještě chvíli v troubě do zezelátnutí povrchu.
Po vytažení z trouby necháme asi 15 minut stát a pak krájíme na porce.
Podobné recepty:
Masovo-zeleninový koláč,
Zahradnická sekaná,
Placky starého města,
Pilaf s mletým masem,
Karbenátky s lečem,
Pečené želvičky,
Plněná sekaná,
Olomoucké madailonky,
Jásající Ramfouskova očička,
Královská sekaná,
Dalmatské čufty,
Špízy z mletého masa ,
Čevabčiči v dvojobalu,
Sekaná s párkem,
Masové kuličky,
Masové šátečky,
Sekaná pečeně bez cibule,
Boloňské špagety,
Šlehané bifteky,
Skládané koložvárské zelí,
další recepty z kategorie Mleté maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.