Lasagne s masem a zeleninou

Hodnocení receptu

Ingredience

cca 300 g lasagnových plátů
olej
1 velká cibule
500 g mletého masa (mix vepřového a hovězího)
3 mrkve
asi čtvrt středního celeru
0,75 l rajčatové šťávy
bujon
200-300 g tvrdého sýra
2 lžičky sušené bazalky
sůl
mletý pepř

Postup

Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm posekanou cibuli. Než začne růžovět, přidáme maso a opečeme. Přisypeme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer, chvíli společně podusíme. Osolíme, opepříme, zalijeme rajčatovou šťávou, přidáme bujon a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Nakonec vmícháme bazalku. Musí vzniknout hmota konzistence omáčky (ne moc hustá).
Na dno pekáče dáme trochu masové omáčky a na ni naskládáme lasagne. Přimáčkneme je a zalijeme další omáčkou. Takto vrstvy střídáme, končíme omáčkou. Posypeme ji strouhaným sýrem, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby (200°C). Pečeme 30 minut. Pak odkryjeme a necháme ještě chvíli v troubě do zezelátnutí povrchu.
Po vytažení z trouby necháme asi 15 minut stát a pak krájíme na porce.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 21:39:50 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři