Pečené želvičky
Ingredience
500 g mletého masa
2 vejce
2 rohlíky
trochu mléka
sůl
mletý pepř
mletá paprika
rozmačkaný česnek
majoránka
150 g anglické slaniny (tenké plátky)
tenké párky
Postup
Rohlíky natrháme na kousky a zalijeme mlékem, tolik aby všechno mléko vsáklo do rohlíků.
Maso smícháme s vejci, nasáklými rohlíky a podle chuti osolíme a okořeníme. Důkladně promícháme. Chvíli necháme odpočinout a pak vytvoříme 4-5 stejných bochánků.
Plátky anglické nakrájíme na proužky a 8-10 proužků spleteme jako když se plete košík. Pleteninu položíme na bochánek masa a přebytečné okraje zahneme pod bochánek. Z párků nakrájených na kousky vytvoříme hlavu, ocásek a nožičky.
Želvičky naskládáme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (200°C, asi 30 minut).
Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
Zapečené mleté maso (Shepherd pie),
Lasagne zapečené s masem,
Bábovka pro masožravce,
Káhirské špagety,
Masové kuličky,
Kapustová bábovka,
Maso na zelí,
Veselé špagety,
Masovo-zeleninový koláč,
Plněné paprikové lusky,
Kuličky z krůtího masa,
Káhirské špagety,
Masové koule v sýrové omáčce,
Placky starého města,
Sekaná s párkem,
Masové šátečky,
Hradecké koule,
Zapečené šunkové rolky,
Ptáčky z mletého masa,
Křenová sekaná se sýrem,
další recepty z kategorie Mleté maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.