Plněné paprikové lusky
Ingredience
4 papriky naplněné masem (i mražené)
1 cibule
100-120 g rajského protlaku
sůl
5 hřebíčků
7 kuliček pepře
7 kuliček nového koření
1 lžička tymiánu
2-3 bobkové listy
1 kostka hovězího bujónu
2 lžíce hladké mouky
špetka cukru
olej
Postup
Papriky naplníme podle svých zvyklostí nebo takto.
Na troše oleje necháme zesklovatět posekanou cibuli. Zasypeme moukou a upražíme cibulovou jíšku.
Zalijeme studenou vodou (500-750 ml) a dobře rozmícháme. Osolíme, přidáme všechno koření, případně kostku bujónu. Vložíme plněné papriky, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme asi 30 minut.
Papriky vyjmeme na talíř. Omáčku přecedíme a rozmícháme do ní protlak. Podle chuti dosolíme či dosladíme, vložíme papriky zpátky a ještě chvíli povaříme.
Podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Podobné recepty:
Mleté řízky se sýrem,
Masovo-pórkové tašky,
Zapečené mleté maso (Shepherd pie),
Sekaná pečeně bez cibule,
Čufty,
Švédské kuličky,
Hradecké koule,
Cuketové soudečky,
Mleté maso s kukuřicí,
Masová směs na topinky,
Sekaná s Kunovjankou,
Lasagne s masem a zeleninou,
Masové koule v kečupové omáčce,
Ptáčky z mletého masa,
Boloňské špagety,
Plněné papriky s rajskou,
Zeleninové karbenátky,
Mleté biftečky ve slanině,
Plněné papriky v rajské omáčce,
Masovo-zeleninové lasagne,
další recepty z kategorie Mleté maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.