Plněné paprikové lusky

Hodnocení receptu

Ingredience

4 papriky naplněné masem (i mražené)
1 cibule
100-120 g rajského protlaku
sůl
5 hřebíčků
7 kuliček pepře
7 kuliček nového koření
1 lžička tymiánu
2-3 bobkové listy
1 kostka hovězího bujónu
2 lžíce hladké mouky
špetka cukru
olej

Postup

Papriky naplníme podle svých zvyklostí nebo takto.

Na troše oleje necháme zesklovatět posekanou cibuli. Zasypeme moukou a upražíme cibulovou jíšku.

Zalijeme studenou vodou (500-750 ml) a dobře rozmícháme. Osolíme, přidáme všechno koření, případně kostku bujónu. Vložíme plněné papriky, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme asi 30 minut.

Papriky vyjmeme na talíř. Omáčku přecedíme a rozmícháme do ní protlak. Podle chuti dosolíme či dosladíme, vložíme papriky zpátky a ještě chvíli povaříme.

Podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 22:11:02 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři