Provensálské vločkové koule

Hodnocení receptu

Ingredience

750 g mletého masa (mix vepřového a hovězího)
2 vejce
100 ml mléka
sůl
mletý pepř
provensálské koření
ovesné vločky podle potřeby (asi 2 hrsti)
pohankové vločky
olej
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
bílé víno (asi 100-150 ml)
100 ml rajského protlaku
200 ml zakysané smetany

Postup

Maso rozmícháme s celými vejci a mlékem. Osolíme, okořeníme pepřem a provensálským kořením a podle potřeby zahustíme ovesnými vločkami. Dáme do ledničky odpočinout.

Z masové hmoty tvoříme rukama kuličky a obalujeme v pohankových vločkách.

Na pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koule v něm prudce ze všech stran opečeme dozlatova. Vyndáme do misky a udržujeme v teple.

Z pánve olej vylijeme, necháme jen malinko. Na něm necháme zpěnit najemno pokrájenou cibuli. Zaprášíme moukou a usmažíme cibulovou jíšku. Zředíme asi 3 hrnky studené vody, rozmícháme a přivedeme k varu. Vmícháme lžíci provensálského koření, vložíme osmažené koule a pod pokličkou asi 20 minut dusíme.

Až omáčka během dušení zhoustne, rozředíme ji bílým vínem. Krátce před koncem dušení vmícháme protlak a smetanu, krátce povaříme a odstavíme. Podle chuti dosolíme.

Podáváme s těstovinami nebo rýží.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 22:13:45 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři