Šlehané bifteky

Hodnocení receptu

Ingredience

300 g mletého masa
2 syrové brambory
2 žloutky
sůl
mletý pepř
majoránka
česnek
4 bílky
tuk na smažení

Postup

Mleté maso osolíme a okořeníme podle chuti. Brambory oloupeme, najemno nastrouháme, vymačkáme z nich vodu a společně se žloutky vmícháme do masa. Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Na pánvi rozehřejeme tuk. Lžící nabíráme masovou hmotu a klademe do rozpáleného tuku. Lžící namočenou v horkém tuku trochu zploštíme, případně zformujeme do požadovaného tvaru. Z obou stran osmažíme dozlatova. Podáváme s hořčicí a cibulí s chlebem nebo vařenými bramborami.
Na fotografii je množství z dvojnásobné dávky.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 22:24:07 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři