Zeleninové karbenátky

Hodnocení receptu

Ingredience

400 g mletého masa
1 vejce
1 sklenička Moravanky (sterilovaná zeleninová směs)
sůl
česnek dle chuti
koření na mleté maso
ovesné vločky
5 paprik
2 cibule
kečup
olej
tvrdý sýr

Postup

Maso smícháme s vejcem, osolíme a okořeníme. Moravanku scedíme, větší kousky pokrájíme nadrobno a přimícháme k masu zároveň s rozmačkaným česnekem. Směs zahustíme ovesnými vločkami.
Rukama vytvarujeme karbenátky a skládáme je na pekáč vytřený olejem.
Očištěné cibule a papriky nakrájíme na proužky a nasypeme na karbenátky. Všechno pocákáme kečupem, trošku podlijeme vodou a upečeme (220°C, cca 40 minut). Těsně před dopečením posypeme každý karbenátek trochou strouhaného sýra.
Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 22:30:08 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři