Rozkvetlá bábovka

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 4 vejce
160 g cukru krupice
4 lžíce oleje
160 g hladké mouky
krém: 250 g másla
300 ml mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
moučkový cukr cca 5 lžic
5 lžič višňového džemu
dále: rum (není nutný)
modelovací hmota (zde white icing)

Postup

Těsto připravíme podle receptu na dortový korpus. Nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a upečeme (190°C, cca 35 minut). Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne (lépe se pak krájí). Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout. Přidáme k němu změklé máslo, cukr a pořádně našleháme hladký krém. Po lžících přišleháme džem. Vychladlou bábovku vyklopíme z formy a vodorovně několikrát prořízneme. Každou část pokapeme rumem a potřeme částí krému. Nakonec celou bábovku obmažeme krémem po povrchu a dáme ztuhnout do ledničky. Vychlazenou bábovku potáhneme rozválenou hmotou a libovolně dozdobíme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-11 10:12:30 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři