Vánočka ze šesti
Ingredience
350 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
100 g másla
2 žloutky
70 g krystalového cukru
1 vanilkový cukr
250 ml mléka
15 g kvasnic
sůl
citronová kůra
rozinky
1 vejce na potření
Postup
Do vlažného mléka nasypeme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku, osolíme, přidáme rozpuštěné máslo, žloutky, citronovou kůru, rozinky a vzejitý kvásek. Pořádně propracujeme těsto a necháme vykynout. Máme-li domácí pekárnu, může těsto vypracovat za nás.
Vykynuté těsto rozdělíme na 6 stejných kousků a vyválíme stejně dlouhé prameny. Upleteme vánočku, na plechu necháme ještě nakynout, potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 40 minut při 180°C.
Podobné recepty:
Bábovka bez šlehání,
Celozrnný žitný perník,
Dunajské vlny,
Jahodové srdce,
Osvěžující tvarohový koláč,
Tvarohové šátečky,
Celozrnný žitný perník,
Velké koláče,
Celozrnné muffiny,
Mrkvové minisušenky,
Vyběhlíci,
Makové muffiny s překvapením,
Vatikánský chléb štěstí,
Bábovka mnoha chutí,
Tažená kynutá buchta,
Moučník s ořechovou krustou,
Sladké pletýnky,
Meruňková bublanina,
Medové řezy,
Prošívaná deka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.