Zamotané koláče
Ingredience
500 g hladké mouky
40 g kvasnic
50 g cukru krystal
250 ml vlažného mléka
75 g změklého másla
špetka soli
1 celé vejce
citronová kůra
Náplň: 400 ml mléka
1 vanilkový pudink
2 lžíce krystalu
švestky
trochu rozpuštěného másla na potření
Postup
Suroviny vložíme do pekárny a necháme zpracovat těsto. Stačí nechat kynout 45 minut. Mezitím si uvaříme náplň z mléka , pudinku a cukru. Pak těsto vyjmeme na vál a rozválíme na obdélník. Obdélník potřeme rozpuštěným máslem a zavineme po delší straně jako závin. Ten rozkrájíme na kolečka a rozložíme je na plech. V každém uděláme důlek. Do důlku dáme trochu pudinku a na něj položíme půlku švestky. Pečeme v předehřáté troubě. Ještě teplé pocukrujeme.
Podobné recepty:
Likérová bábovka,
Alenčin tvarohový dortík,
Brusinková bábovka,
Bleskový koláč s jablky,
Tvarohovo-višňový závin,
Čokooříškové bábovičky,
Jahodové pudinkové řezy,
Podmáslová bábovka,
Křehký makový koláč,
Vanilkové řezy Vysočina,
Banánové muffiny,
Sladký chléb z Vidic,
Čokosová bábovka,
Kokosový studený dort ,
Tažený závin,
Koblihy plněné mákem ,
Pudinkový koláč (z vanilmixu),
Plněný slaný koláč ,
Kynutá čokoládová bábovka,
Tvarohovo-maková bábovka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.