Linecký strouhaný koláč
Ingredience
těsto: 600 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
210 g moučkového cukru
250 g hery
3 lžíce mléka
2 vejce
náplň: 750 g tvarohu
2 vejce
50 g rozpuštěného másla
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudinkový prášek
mléko (cca 500 ml)
broskvový kompot
Postup
Na vále smícháme mouku s prášekem do pečiva a cukrem. Přidáme posekanou heru, vejce, mléko a zpracujeme hladké těsto.
Rozdělíme je na poloviny. Jednu polovinu dáme do ledničky. Druhou polovinu rozdělíme na 2-3 části a uložíme zabalené do mražáku.
Do mísy vložíme tvaroh, cukr, máslo, celá vejce, pudinkový prášek a rozmícháme. Elektrickým šlehačem rozšleháme na hladkou hmotu a postupně přiléváme tolik mléka, aby vznikla hustá tekutá hmota.
Kompot scedíme a broskve pokrájíme na kostičky.
Těsto z ledničky položíme na hlubší plech vyložený papírem na pečení a malým válečkem rozválíme nebo rukama roztlačíme na celou plochu plechu.
Na těsto nalijeme tvarohovou hmotu a posypeme broskvemi.
Těsto z mražáku nastrouháme na hrubém struhadle a posypeme jím tvaroh s broskvemi.
Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme dorůžova, asi 40 minut.
Podobné recepty:
Vánočka s pudinkem,
Jednoduchá bublanina,
Hraběnčiny řezy,
Bábovka jako tiramisu,
Ananasová bábovka,
Medové řezy,
Drobenkový koláč s tvarohem,
Celozrnný žitný perník,
Bábovka od Vlasty,
Fešácký tvarohový koláč,
Medovo - ořechové řezy,
Bábovka z pudinku,
Rychlé rohlíčky,
Vánoční tvarohová štola,
Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky! ,
Karamelové řezy,
Svatební koláčky od Hanky,
Meruňkové řezy,
Borůvkový koláč,
Buchta z učebnice,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.