Čokoládové suflé

Hodnocení receptu

Ingredience

180 g hořké čokolády (můžeme nahradit čokoládou na vaření)
70 g cukru krupice + trochu na vysypání formiček
50 g kakaového prášku holandského typu
5 vajec
špetka soli
60 ml mléka
kousek másla
moučkový cukr na poprášení

Postup

Zapékací misky vytřeme máslem, vysypeme krupicovým cukrem a dáme do ledničky. Z vajec oddělíme žloutky a bílky. Bílky v misce se špetkou soli dáme do ledničky, žloutky necháme venku. Čokoládu rozlámeme, přidáme 60 g cukru a nad párou necháme rozpustit. Vymícháme do hladké hmoty. Pak odstavíme z plotny i s hrncem s horkou vodou, a po jednom vmícháme žloutky, pak mléko a kakao. Dobře promícháme. Potom začneme šlehat bílky a až vznikne sníh, přidáme zbývajících 10 g cukru a ušleháme do tuhého lesklého sněhu. Sníh zlehka a opatrně vmícháme do čokoládové hmoty. Směs rozdělíme do misek a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme, až hmota vystoupí nad okraj (za 12 - 14 minut), je hotovo. Povrch pocukrujeme moučkovým cukrem a ihned podáváme. Toto je dávka na 6 porcí. Pokud nesníte hned teplé, počítejte s tím, že suflé po vychladnutí klesne.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-19 13:10:05 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři