Drobenkový koláč s tvarohem
Ingredience
drobenka: 500 g polohrubé mouky
150 g moučkového cukru
půl sáčku prášku do pečiva
200 g másla
1 vejce
1 vrchovatá lžíce kakaového prášku
náplň: 500 g tvarohu
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudinkový prášek
1 vejce
500 ml mléka
Postup
Všechny suroviny na náplň rozmícháme dohladka, případně rozšleháme elektrickým šlehačem. Vznikne velmi řídká hmota. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme na kousky posekané máslo a rukama vyrobíme drobenku. Přidáme k ní celé vejce, vidličkou rozmícháme a pak opět rukama dovypracujeme. Polovinu drobenky odsypeme do jiné misky a zapracujeme do ní kakao. Na plech vyložený papírem na pečení nasypeme hnědou drobenku a rovnoměrně rozprostřeme po plechu. Na ni opatrně nalijeme tvarohovou hmotu, kterou posypeme světlou drobenkou. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme do zrůžovění povrchu (cca 30-40 minut). Krájíme až po úplném vychladnutí.
Podobné recepty:
Jemný ovocný moučník,
Broskvičky,
Kaštanové řezy,
Šlehačková bábovka 1,
Jogurtové muffiny,
Medovníkové řezy ,
Jahodový moučník,
Jablková buchta,
Drobenková buchta,
Loterijní buchtičky,
Borůvky v pavučince,
Čokomejlovky,
Chlebíček,
Alenčin tvarohový dortík,
Tvarohovo-krupicový koláč,
Mřížkový koláč s tvarohem,
Karamelová bábovka,
Bábovka od Vlasty,
Věnečky z odpalovaného těsta,
Tažená kynutá buchta,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.