Medovo - ořechové řezy
Ingredience
1 balíček medových plátů (4 kusy)
2 sáčky prášku Zlatý klas
600 ml mléka
2 vanilkové cukry
100 g moučkového cukru
200 g másla
2 lžíce rumu
mleté ořechy
káva
dětské piškoty
Postup
Mléko se Zlatým klasem uvaříme stejně jako pudink. Máslo s oběma cukry vyšleháme do pěny a postupně po lžících zašleháme pudink. Nakonec vešleháme asi 10 vrchovatých lžic mletých ořechů. Dva pláty pokropíme rumem a potřeme tenkou vrstvou krému. Na krém naskládáme těsně vedle sebe piškoty namočené do kávy. Na ně natřeme další vrstvu krému, přikryjeme čistým plátem a přitiskneme. Oba pásy potřeme krémem i zvenku ze všech stran a obalíme mletými ořechy. Povrch pocákáme čokoládovou polevou. Necháme v ledničce uležet minimálně 24 hodin.
Medové pláty i Zlatý klas se prodávají na Slovensku. Zlatý klas můžeme nahradit pudinkem, medové pláty si bohužel musíme přivézt z výletu nebo upéct sami.
Podobné recepty:
Bábovka z cukety,
Dobrý závin,
Opilý Bertík,
Vídeňská vařená bábovka,
Vánočka - postup pletení,
Švestková bábovka,
Čertovo hovínko,
Tvarohovo-višňový závin,
Kokosová bábovka,
Řezy raffaelo,
Loterijní buchtičky,
Marcipánová kuřátka,
Arašídová bábovka,
Tvarohová buchta od Jitule,
Bláznivý perník,
Bábovka od staré tety,
Tvarohový koláč (nízkokalorický),
Bramborové řezy,
Nutellová bábovka,
Babiččin štrůdl,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.