Bábovka s kávou a skořicí

Hodnocení receptu

Ingredience

4 vejce
150 g másla
150 g práškového cukru
3 lžičky kávy (nejlépe instatní)
sůl
1/2 lžičky strouhané pomerančové kůry
1/2 lžičky mleté skořice
300 g polohrubé mouky
3/4 prášku do pečiva
200 ml mléka

Postup

Žloutky s cukrem a máslem ušleháme do pěny. Přidáme kávu, skořici, pomerančovou kůru, špetku soli a zašleháme. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a promícháme. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků a dáme péct do vyhřáté trouby. Pomalu upečeme, zkoušíme špejlí. Po vychladnutí pocukrujeme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-06 16:54:30 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři