Mandlová symfonie
Ingredience
500 g polohrubé mouky
200 ml mléka
200 g moučkového cukru
200 g másla
1 celé vejce
2 žloutky
2 lžíce rumu
citronová kůra
1 kostka (42 g) droždí
2 lžíce rozinek
2 lžíce posekaných mandlí
špetka soli
krém: 500 ml mléka
3-4 lžíce cukru
1 sáček mandlového pudinku
Postup
Do vlažného mléka zamícháme lžíci mouky, lžíci cukru a rozdrobíme droždí. Na teplém místě necháme přikryté vzejít. Máslo utřeme s cukrem, postupně přidáme rum, citronovou kůru, celé vejce a žloutky. Důkladně vyšleháme. Pak vmícháme mouku, sůl, kvásek, rozinky a mandle. Vypracujeme hladké těsto, které necháme nakynout. Formu vymažeme, můžeme do ní vhodit hrstku mandlových plátků a vložíme nakynuté těsto. Ve formě necháme ještě chvíli kynout. Upečeme pomalu ve vyhřáté troubě (170°C, cca 50-60 minut). Řez vychladlé bábovky můžeme přelít teplým uvařeným pudinkem.
Podobné recepty:
Tvarohová bábovka s pudinkem,
Křehké ořechové čtverečky sledovou polevou ,
Linecký koláč s tvarohem a třešněmi,
Litý koláč s tvarohem,
Vínová bábovka,
Kokosovník,
Rozkvetlé muffiny doktora Oetkera,
Medový řez,
Plněné rohlíčky,
Buchta z učebnice,
Bábovka s kokosem a čokoládou,
Drobenková buchta,
Jogurtovo-jablkové řezy,
Švestkový koláč s mandlemi,
Ořechový koláč s marmeládou,
Buchta s tvarohem,
Zlatá rybka,
Perníková mlaskajda,
Švestkový koláč s mandlemi,
Tvarohový dort,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.