Šlehačková bábovka 2
Ingredience
2 vejce
180 g cukru krupice
250 ml smetany ke šlehání
250 g polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžíce kakaového prášku
Postup
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny.
Přilijeme smetanu, přisypeme moukou smíchanou s práškem do pečiva a dobře promícháme.
Větší část těsta nalijeme do vymazné a vysypané formy.
Zbytek těsta obarvíme kakaem a dolijeme do formy.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 50-60 minut, zkoušíme špejlí.
Podobné recepty:
Makovník,
Perníková bábovka,
Kynutá čokoládová bábovka,
Prosedlá buchta,
Jednoduchý perník,
Vánočka,
Vánočka ze šesti,
Kakaová roláda,
Mazanec - bábovka,
Pudinková buchta,
Meruňková buchta,
Makovník,
Plněné taštičky,
Kaštanová bábovka,
Tvarohové koláčky,
Bramborové řezy,
Domácí marlenka,
Bublanina s čokoládou,
Tvarohové knedlíky,
Trhanec podle Lucie,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.