Bílé bagety
Ingredience
těsto: 250 ml mléka
1 lžička cukru
2 lžičky soli
30 g másla nebo hery
500 g polohrubé mouky
1 kostka kvasnic (42 g)
na potření: trošku mléka
lžička cukru
semínka
Postup
Do teplého mléka dáme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme a necháme vzejít. V míse smícháme mouku se solí, uprostřed vyhloubíme důlek do kterého vlijeme vzejitý kvásek. Do mísy přilijeme rozpuštěný vlahý tuk (ne do kvásku) a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Těsto je též možno připravit v domácí pekárně na program Příprava těsta. Vykynuté těsto z pekárny nebo mísy vyklopíme na pomoučený vál, pořádně znovu propracujeme a rozdělíme na poloviny. Z každé vyválíme bagetu na délku plechu, Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení, přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut kynout. V troše mléka rozmícháme lžičku cukru a tímto potřeme bagety. Nožem nakrájíme šikmé zářezy a bagety posypeme podle chuti mákem, sezamem, solí, kmínem... Upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova (asi 30 minut, 200°C).
Podobné recepty:
Housky (rohlíky) na ráno,
Margarita se semínky,
Křupavé dalamánky,
Pšeničné klasy,
Podmáslové rohlíky,
Rohlíky s otrubami,
Rohlíky částečně celozrnné,
Francouzské bagety,
Špaldové rohlíky se salámem,
Velké rohlíky,
Škvarkové rohlíky,
Chlebánky,
Bílé bagety,
Obyčejné domácí rohlíky,
Plněné rohlíky,
Otrubové rohlíky,
Bylinkové housky,
Celozrnné dalamánky sezamové,
Barevné krucánky,
Rohlíky z pekárny,
další recepty z kategorie Pečivo
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.