Bílé bagety

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 250 ml mléka
1 lžička cukru
2 lžičky soli
30 g másla nebo hery
500 g polohrubé mouky
1 kostka kvasnic (42 g)
na potření: trošku mléka
lžička cukru
semínka

Postup

Do teplého mléka dáme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme a necháme vzejít. V míse smícháme mouku se solí, uprostřed vyhloubíme důlek do kterého vlijeme vzejitý kvásek. Do mísy přilijeme rozpuštěný vlahý tuk (ne do kvásku) a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Těsto je též možno připravit v domácí pekárně na program Příprava těsta. Vykynuté těsto z pekárny nebo mísy vyklopíme na pomoučený vál, pořádně znovu propracujeme a rozdělíme na poloviny. Z každé vyválíme bagetu na délku plechu, Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení, přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut kynout. V troše mléka rozmícháme lžičku cukru a tímto potřeme bagety. Nožem nakrájíme šikmé zářezy a bagety posypeme podle chuti mákem, sezamem, solí, kmínem... Upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova (asi 30 minut, 200°C).

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 14:12:44 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři