Bylinkové housky

Hodnocení receptu

Ingredience

250 ml vody
150 ml mléka
5 lžic olivového olej
2 lžičky soli
2 lžičky cukru
špetka mletého pepře
300 g špaldové celozrnné mouky
200 g hladké mouky
42 g droždí
3 jarní cibulky i s natí
4 lžíce jemně posekaných nebo sušených bylinek (petrželka, pažitka, bazalka, majoránka, oregano, kopr, ...)
1 vejce na potření
sezamové semínko na posypání

Postup

Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Příprava těsta. Je-li těsto příliš řídké, můžeme přidat mouku podle potřeby. Po zvukovém signálu přidáme drobně pokrájenou cibuli a bylinky. Těsto necháme asi 30 minut vykynout.
Vyklopíme je na pomoučený vál, rozkrájíme na stejné kousky a upleteme housky. Na plechu vyloženém papírem na pečení je necháme ještě asi 15 minut kynout, pak potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme. Upečeme dorůžova (180°C, 15-20 minut).

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 14:13:46 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři