Bylinkové housky
Ingredience
250 ml vody
150 ml mléka
5 lžic olivového olej
2 lžičky soli
2 lžičky cukru
špetka mletého pepře
300 g špaldové celozrnné mouky
200 g hladké mouky
42 g droždí
3 jarní cibulky i s natí
4 lžíce jemně posekaných nebo sušených bylinek (petrželka, pažitka, bazalka, majoránka, oregano, kopr, ...)
1 vejce na potření
sezamové semínko na posypání
Postup
Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Příprava těsta. Je-li těsto příliš řídké, můžeme přidat mouku podle potřeby. Po zvukovém signálu přidáme drobně pokrájenou cibuli a bylinky. Těsto necháme asi 30 minut vykynout.
Vyklopíme je na pomoučený vál, rozkrájíme na stejné kousky a upleteme housky. Na plechu vyloženém papírem na pečení je necháme ještě asi 15 minut kynout, pak potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme. Upečeme dorůžova (180°C, 15-20 minut).
Podobné recepty:
Francouzské bagety,
Sýrové rohlíky s kečupem,
Špaldové rohlíky se salámem,
Housky (rohlíky) na ráno,
Rohlíky z pekárny,
Bylinkové housky,
Bílé bagety,
Plněné rohlíky,
Škvarkové rohlíky,
Podmáslové rohlíky,
Otrubové rohlíky,
Barevné krucánky,
Sádlové rohlíky,
Chlebánky,
Celozrnné dalamánky sezamové,
Rohlíky částečně celozrnné,
Houstičky,
Pšeničné klasy,
Velké rohlíky,
Margarita se semínky,
další recepty z kategorie Pečivo
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.