Škvarkové rohlíky

Hodnocení receptu

Ingredience

300 ml mléka
2 lžičky soli
1 vejce
130 g pomletých škvarků
2 lžíce změklého sádla
500 g polohrubé mouky
50 g čerstvého droždí
několik snítek čerstvé dobromysli
sádlo na potření
semínka nebo koření na posypání

Postup

Z mléka, soli, žloutku, škvarků, mouky, sádla, droždí a posekaných bylinek vypracujeme hladké těsto (v pekárně nebo ručně). Necháme nakynout.

Nakynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou část rozválíme na kruh tlustý 5 mm. Rádýlkem rozkrájíme na osm výsečí. Každou potřeme rozpuštěným sádlem a smotáme do rohlíku.

Na plechu potřeme rohlíky bílkem rozšlehaným vidličkou a posypeme semínky (kmín, sezam, mák, ...) nebo kořením (paprika, pizza, kari, ...).

Necháme ještě chvíli kynout, pak vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme dozlatova (cca 25 minut).

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 14:37:05 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři