Škvarkové rohlíky
Ingredience
300 ml mléka
2 lžičky soli
1 vejce
130 g pomletých škvarků
2 lžíce změklého sádla
500 g polohrubé mouky
50 g čerstvého droždí
několik snítek čerstvé dobromysli
sádlo na potření
semínka nebo koření na posypání
Postup
Z mléka, soli, žloutku, škvarků, mouky, sádla, droždí a posekaných bylinek vypracujeme hladké těsto (v pekárně nebo ručně). Necháme nakynout.
Nakynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou část rozválíme na kruh tlustý 5 mm. Rádýlkem rozkrájíme na osm výsečí. Každou potřeme rozpuštěným sádlem a smotáme do rohlíku.
Na plechu potřeme rohlíky bílkem rozšlehaným vidličkou a posypeme semínky (kmín, sezam, mák, ...) nebo kořením (paprika, pizza, kari, ...).
Necháme ještě chvíli kynout, pak vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme dozlatova (cca 25 minut).
Podobné recepty:
Rohlíky s otrubami,
Chlebánky,
Pšeničné klasy,
Sádlové rohlíky,
Bylinkové housky,
Obyčejné domácí rohlíky,
Podmáslové rohlíky,
Francouzské bagety,
Housky (rohlíky) na ráno,
Otrubové rohlíky,
Kukuřičné rohlíky,
Špaldové rohlíky se salámem,
Houstičky,
Plněné rohlíky,
Bílé bagety,
Sýrové rohlíky s kečupem,
Rohlíky z pekárny,
Margarita se semínky,
Barevné krucánky,
Křupavé dalamánky,
další recepty z kategorie Pečivo
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.