Pečení pstruzi
Ingredience
4 pstruzi
sůl
drcený kmín
3 stroužky česneku
špetka kari
800 g brambor
2 velké cibule
máslo
olej
Postup
Rozmražené pstruhy omyjeme a osušíme.
Rozmačkaný česnek smícháme se špetkou soli a špetkou kari. Rozdělíme na čtyři části a každou vytřeme vnitřek jednoho pstruha. Zvenku pstruhy z obou stran osolíme a okmínujeme.
Na dno pekáče vytřeného olejem rozprostřeme na půlkolečka nakrájenou cibuli, na ni na kostičky pokrájené brambory, osolíme a okmínujeme.
Na brambory naskládáme pstruhy, dovnitř každého vložíme kousek másla a další kousek másla položíme na rybu.
Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Po půl hodině ryby otočíme a necháme zezlátnout i z druhé strany.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
Tuňák v jarním těstíčku ,
Pangasius v pivním těstíčku,
Losos s pórkem,
Zlaté rybí nugetky,
Špenátový pekáč s rybou,
Hlíva s těstovinami,
Kari kapr,
Lázeňské filé,
Pečený losos,
Rybí šátečky se sýrem,
Krabí kremrole,
Lososové minichlebíčky ,
Zapečená rybka,
Smažené rybky,
Losos s koprovými brambůrkami,
Filé v sýrovém kabátku,
Rybí filé po ďábelsku,
Losos na rozmarýnu,
Křupavé pikantní rybí kousky,
Rybí filé na leču,
další recepty z kategorie Ryby, mořské plody
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.