Pečení pstruzi
Ingredience
4 pstruzi
sůl
drcený kmín
3 stroužky česneku
špetka kari
800 g brambor
2 velké cibule
máslo
olej
Postup
Rozmražené pstruhy omyjeme a osušíme.
Rozmačkaný česnek smícháme se špetkou soli a špetkou kari. Rozdělíme na čtyři části a každou vytřeme vnitřek jednoho pstruha. Zvenku pstruhy z obou stran osolíme a okmínujeme.
Na dno pekáče vytřeného olejem rozprostřeme na půlkolečka nakrájenou cibuli, na ni na kostičky pokrájené brambory, osolíme a okmínujeme.
Na brambory naskládáme pstruhy, dovnitř každého vložíme kousek másla a další kousek másla položíme na rybu.
Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Po půl hodině ryby otočíme a necháme zezlátnout i z druhé strany.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
Smažený pangasius,
Filé na cibuli a slanině,
Rybí filety s těstovinami,
Ryba v těstíčku s řeckým česnekovým pyré ,
Pstruh s jogurtovou pěnou,
Losos na rozmarýnu,
Ryba v citronové strouhance,
Česnekový pangasius na cibuli,
Filé v páře se zeleninou,
Pangasius raz-dva,
Mořské plody s rýží,
Smažené rybí filé,
Lahůdkový losos za 10 minut,
Ryba na řecký způsob,
Pstruh po mlynářsku,
Růžový kapr,
Pikant čudlička,
Lázeňské filé,
Schovaná ryba,
Ryba pod peřinou,
další recepty z kategorie Ryby, mořské plody
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.