Ryba v těstíčku s řeckým česnekovým pyré

Online vaření - Domácí recepty - Domácí kuchař » Recepty ryby, mořské plody » Ryba v těstíčku s řeckým česnekovým pyré

Hodnocení receptu

Ingredience

1 kg moučných brambor
4 stroužky česneku
1 lžička soli
60 ml citronové šťávy
120 ml panenského olivového oleje
120 ml mléka
sůl na dochucení
vejce
hladká mouka a trocha piva na těstíčko
olej na smažení
4 filety bělomasé ryby nebo žraločí steaky

Čas přípravy

45 minut

Postup

Brambory oloupejte, rozkrájejte, zalijte v hrnci studenou vodou a osolte. Přiveďte k varu a povařte 10 až 12 minut než budou měkké. Dobře sceďte a vraťte do hrnce. Česnek rozdrťte se solí na prkénku nebo v porcelánovém, mramorovém či kamenném hmoždíři. Brambory nahrubo rozmačkejte, vmíchejte utřený česnek, citronovou šťávu, olivový olej, další sůl a utřete na hladkou kaši. Nechte vychladnout a pak vetřete mléko tak, aby vzniklo krémové pyré. Plátky ryby osolte a obalujte v těstíčku vyšlehaném z uvedených surovin. Smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s česnekovým pyré.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:18 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři