Ryba v těstíčku s řeckým česnekovým pyré
Ingredience
1 kg moučných brambor
4 stroužky česneku
1 lžička soli
60 ml citronové šťávy
120 ml panenského olivového oleje
120 ml mléka
sůl na dochucení
vejce
hladká mouka a trocha piva na těstíčko
olej na smažení
4 filety bělomasé ryby nebo žraločí steaky
Čas přípravy
45 minut
Postup
Brambory oloupejte, rozkrájejte, zalijte v hrnci studenou vodou a osolte. Přiveďte k varu a povařte 10 až 12 minut než budou měkké. Dobře sceďte a vraťte do hrnce. Česnek rozdrťte se solí na prkénku nebo v porcelánovém, mramorovém či kamenném hmoždíři. Brambory nahrubo rozmačkejte, vmíchejte utřený česnek, citronovou šťávu, olivový olej, další sůl a utřete na hladkou kaši. Nechte vychladnout a pak vetřete mléko tak, aby vzniklo krémové pyré. Plátky ryby osolte a obalujte v těstíčku vyšlehaném z uvedených surovin. Smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s česnekovým pyré.
Podobné recepty:
Treska smažená v mandlových lupíncích,
Lahůdkový losos za 10 minut,
Pečený losos,
Pangasius na zelenině,
Rybí salát,
Filé v rajském kabátku,
Ryba liu (treska),
Losos s pórkem,
Zlatá rybka slaná,
Rybí nugety,
Smažené rybí filé,
Pstruh na másle se šalvějí,
Losos na rozmarýnu,
Losos na rozmarýnu,
Ryba v alobalu,
Dietní rybička,
Pstruh na rozmarýnu,
Pražma královská s pečenými brambory ,
Křupavé pikantní rybí kousky,
Ryba v těstíčku s řeckým česnekovým pyré ,
další recepty z kategorie Ryby, mořské plody
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.