Ryba v těstíčku s řeckým česnekovým pyré
Ingredience
1 kg moučných brambor
4 stroužky česneku
1 lžička soli
60 ml citronové šťávy
120 ml panenského olivového oleje
120 ml mléka
sůl na dochucení
vejce
hladká mouka a trocha piva na těstíčko
olej na smažení
4 filety bělomasé ryby nebo žraločí steaky
Čas přípravy
45 minut
Postup
Brambory oloupejte, rozkrájejte, zalijte v hrnci studenou vodou a osolte. Přiveďte k varu a povařte 10 až 12 minut než budou měkké. Dobře sceďte a vraťte do hrnce. Česnek rozdrťte se solí na prkénku nebo v porcelánovém, mramorovém či kamenném hmoždíři. Brambory nahrubo rozmačkejte, vmíchejte utřený česnek, citronovou šťávu, olivový olej, další sůl a utřete na hladkou kaši. Nechte vychladnout a pak vetřete mléko tak, aby vzniklo krémové pyré. Plátky ryby osolte a obalujte v těstíčku vyšlehaném z uvedených surovin. Smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s česnekovým pyré.
Podobné recepty:
Hlíva na rozmarýnu,
Losos snadno a rychle,
Tuňákové brambory,
Pečení pstruzi,
Smažené pangakousky,
Zapečený pangasius,
Ryba v citronové strouhance,
Pangasius na zelenině s houbami ,
Pikant čudlička,
Pangasius raz-dva,
Rybí filety s těstovinami,
Krabí kremrole,
Pstruh po mlynářsku,
Zlaté rybí nugetky,
Růžový kapr,
Ryba liu (treska),
Zapečená rybka,
Kapr na hořčici,
Pstruh na másle se šalvějí,
Losos s pórkem,
další recepty z kategorie Ryby, mořské plody
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.