Těstoviny s klobásou
Ingredience
500 g těstovin (mušle)
3 nožičky klobásy
1 cibule
2 papriky
2 lžičky mleté sladké papriky
sůl
2 vejce
hrnek mléka
150 g tvrdého sýra
olej
Postup
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme na kousky pokrájené klobásy, na nudličky nakrájené papriky a chvilku posmažíme. Nakonec přidáme mletou papriku, zamícháme a dál nesmažíme. Podle chuti možno přisolit (pozor, některé klobásy jsou hodně slané). Vejce rozklepneme do hrnku, dolijeme mlékem, osolíme a rozšleháme. Pekáč vytřeme olejem. Nasypeme do něj uvařené scezené těstoviny, osmaženou klobásu s paprikou, dobře promícháme, urovnáme, zalijeme mlékem s vejci a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 15 minut na 200°C. Pak povrch posypeme nastrouhaným sýrem a necháme v troubě rozpustit (asi 5 minut).
Podobné recepty:
Luxusní špekáčky,
Lahůdkové balíčky,
Vařené vepřové koleno po Bavorsku ,
Zázvorová vepřová pečeně,
Roláda z bůčku,
Špagetová bábovka se špenátem,
Čínské vepřové nudličky,
Špekáčky s nivou a cibulí,
Kotlety po maďarsku,
Bramborová pizza,
Vepřové kotlety v majonéze,
Vepřová panenka na barbecue omáčce ,
Smažený sýr se šunkou,
Klobásové knedlíky,
Chalupářská bašta,
Zapečené rizoto,
Kotlety v marinádě,
Pečené maso se zelím a těstovinami,
Růžové řízky,
Medailonky v bramborovém kabátku,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.