Jižanské kotlety
Ingredience
4 plátky vepřové kotlety
1 velká cibule
2 papriky
1 plechovka loupaných rajčat
3 lžíce hladké mouky
1 lžička mleté papriky
sůl
mletý pepř
oregano
100 ml červeného vína
olej
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Rajčata z plechovky vyndáme a překrájíme na kousky. Papriky zbavíme semen a pokrájíme na proužky. Maso naklepeme, z obou stran posolíme a opepříme. Mouku smícháme s mletou paprikou a v této směsi obalíme z obou stran plátky masa. Prudce je opečeme z obou stran na rozpáleném oleji a vyndáme z pánve. Ve výpeku osmažíme cibuli do zesklovatění, přidáme pokrájené papriky a rajčata i se šťávou z plechovky. Přidáme větší špetku oregana, osolíme, přilijeme víno, promícháme, vložíme maso, přikryjeme pokličkou a dusíme vše společně asi 10 minut. Podáváme s rýží.
Podobné recepty:
Pajšl,
Jazyk v pikantní omáčce,
Lahůdkové balíčky,
Zapečené těstoviny se salámem a vejci,
Malá domácí tlačenka,
Krkovička z trouby,
Bábovka - tlačenka,
Žraločí ploutve,
Špagety zapečené v leču,
Vepřové kotletky na jablkách ,
Vepřové kostky Radegast,
Gratinované vepřové medailonky ,
Pikantní maso,
Pečená krkovička,
Smažený sýr se šunkou,
Rozlítaný ptáček ,
Luxusní špekáčky,
Vepřové kostky s haluškami v zelí,
Kotlety na houbách,
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.