Košovská specialita
Ingredience
500 g vepřové kotlety
sůl
mletý pepř
2 velké cibule
1 lžíce majoránky
1 feferonka
1 lžíce plnotučné hořčice
4 kyselé okurky
1 červená paprika (možno nahradit sterilovanou)
olej
Postup
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a nakrájíme na menší kousky (nudličky nebo medailonky). Na trošce oleje necháme zpěnit pokrájenou cibuli, přidáme maso, prudce opečeme, přidáme k němu majoránku a feferonku a ještě 10 minut opékáme odkryté. Pak přidáme hořčici, pokrájené okurky a papriku. Přikryjeme pokličkou a dodusíme doměkka (asi půl hodiny). Je-li třeba, podlijeme trošku vodou. Podáváme s rýží, bramborem nebo chlebem.
Podobné recepty:
Bratislavské plecko,
Pikantní pečená žebírka ,
Vepřová kýta s Mochovankou,
Vepřové karé s jablky,
Vepřové maso na kmíně s pivem ,
Kotlety na paprice,
Kanonýrský guláš,
Ražniči,
Mumie,
Domácí šunka,
Židovská jehla,
Pštrosí vejce ,
Nadívaný vepřový bůček ,
Špekáčky v leču se sýrem,
Bigos,
Sekané řízky ve vinném těstíčku ,
Marinovaná játra,
Jižanské kotlety,
Hořčičná kýta v zelenině,
Krkovička na cibuli se slaninou,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.