Kotlety na rýži
Ingredience
plátky vepřové kotlety (nebo kuřecí řízky) podle počtu strávníků
1-2 hrnky rýže
dvojnásobný počet hrnků vody
1-2 kostky masoxu
1 sáček (350 g) mražené zeleniny (např. směs hrášek, mrkev, kukuřice)
sůl
mletý pepř
olej
2 velké cibule
Postup
Řízky z obou stran osolíme, opepříme a lehce naklepeme.
Rýži propláchneme a necháme okapat.
Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli. Těsně před zrůžověním k ní přidáme rýži a za stálého míchání společně chvíli smažíme. Pak cibulovou rýži přesypeme do pekáče. Přidáme k ní zeleninu, osolíme a promícháme.
Řízky krátce prudce osmahneme z obou stran na pánvi s trochou oleje (jen do zatažení masa) a naskládáme na rýži. Všechno zalijeme vodou, ve které jsme rozvařili masox, přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po půl hodině odkryjeme a dopečeme do zrůžovění masa.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
Bagety s překvapením,
Rozlítaný ptáček ,
Klobásové knedlíky,
Kotlety Tokio,
Prokládané brambory,
Pivovarská bašta,
Kotlety v leču,
Kotlety po maďarsku,
Irský hrnec,
Těstoviny s klobásou,
Kotlety v marinádě,
Luxusní špekáčky,
Maso podle Michala Davida,
Masíčko se zeleninkou,
Medová pečínka,
Francouzské brambory,
Prokládaná kotleta,
Maso se zeleninou,
Vepřové plátky ve znojemské omáčce,
Bábovka - tlačenka,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.