Kotlety na šlehačce
Ingredience
4-6 plátků vepřové kotlety
800 g brambor
250 ml smetany ke šlehání
sůl
mletý pepř
marináda: 1 malá sklenička leča
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce worcestrové omáčky
1 lžíce sojové omáčky
100 ml oleje
chilli podle chuti
Postup
Maso zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme.
Suroviny na marinádu dobře promícháme a maso do ní naložíme na několik hodin.
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Pekáč vytřeme olejem a rozprostřeme do něho polovinu brambor.
Na brambory položíme plátky masa a zalijeme marinádou.
Přikryjeme druhou polovinou brambor a zalijeme smetanou.
Přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
Po hodině pečení pokličku sundáme a dopečeme ještě půl hodiny.
Podáváme s čerstvou zeleninou.
Podobné recepty:
Maso na cibuli,
Krkovička na cibuli se slaninou,
Čínské vepřové nudličky,
Pórek se šunkou,
Námořnické kotlety,
Rozlítaný ptáček ,
Pradědovo tajemství,
Čertův měšec,
Kotlety na houbách,
Smažené špízy,
Pikantní maso,
Bratislavské plecko,
Špagetová bábovka se špenátem,
Dušené plecko na smetaně,
Schovančiny plátky,
Přírodní řízek s hořčicí,
Maso se zeleninou,
Nikitin pekáček ,
Maso v mrkvi s hráškem,
Sikulské kotlety,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.