Kotlety na šlehačce
Ingredience
4-6 plátků vepřové kotlety
800 g brambor
250 ml smetany ke šlehání
sůl
mletý pepř
marináda: 1 malá sklenička leča
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce worcestrové omáčky
1 lžíce sojové omáčky
100 ml oleje
chilli podle chuti
Postup
Maso zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme.
Suroviny na marinádu dobře promícháme a maso do ní naložíme na několik hodin.
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Pekáč vytřeme olejem a rozprostřeme do něho polovinu brambor.
Na brambory položíme plátky masa a zalijeme marinádou.
Přikryjeme druhou polovinou brambor a zalijeme smetanou.
Přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
Po hodině pečení pokličku sundáme a dopečeme ještě půl hodiny.
Podáváme s čerstvou zeleninou.
Podobné recepty:
Těstoviny s játry,
Gratinované vepřové medailonky ,
Vepřové kostky v leču,
Rozlítaný ptáček ,
Plecko v zelenině,
Krabí závitky,
Zapečené řízky s hořčicí,
Vepřové maso v zelenině,
Pečené maso se zelím a těstovinami,
Diblíkův propálený chřtán,
Čertův měšec,
Bábovka - tlačenka,
Pikantní špekáčky,
Chudákova husa,
Pórek se šunkou,
Klobásové knedlíky,
Vepřová kýta s Mochovankou,
Žraločí ploutve,
Mumie,
Kotlety na rýži,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.