Kotlety na šlehačce

Hodnocení receptu

Ingredience

4-6 plátků vepřové kotlety
800 g brambor
250 ml smetany ke šlehání
sůl
mletý pepř
marináda: 1 malá sklenička leča
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce worcestrové omáčky
1 lžíce sojové omáčky
100 ml oleje
chilli podle chuti

Postup

Maso zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme.

Suroviny na marinádu dobře promícháme a maso do ní naložíme na několik hodin.

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

Pekáč vytřeme olejem a rozprostřeme do něho polovinu brambor.

Na brambory položíme plátky masa a zalijeme marinádou.

Přikryjeme druhou polovinou brambor a zalijeme smetanou.

Přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.

Po hodině pečení pokličku sundáme a dopečeme ještě půl hodiny.

Podáváme s čerstvou zeleninou.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 13:17:36 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři