Kotlety na šlehačce
Ingredience
4-6 plátků vepřové kotlety
800 g brambor
250 ml smetany ke šlehání
sůl
mletý pepř
marináda: 1 malá sklenička leča
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce worcestrové omáčky
1 lžíce sojové omáčky
100 ml oleje
chilli podle chuti
Postup
Maso zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme.
Suroviny na marinádu dobře promícháme a maso do ní naložíme na několik hodin.
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Pekáč vytřeme olejem a rozprostřeme do něho polovinu brambor.
Na brambory položíme plátky masa a zalijeme marinádou.
Přikryjeme druhou polovinou brambor a zalijeme smetanou.
Přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
Po hodině pečení pokličku sundáme a dopečeme ještě půl hodiny.
Podáváme s čerstvou zeleninou.
Podobné recepty:
Krabí závitky,
Medová pečínka,
Kotlety na šlehačce,
Krkovička na cibuli se slaninou,
Špekáčky s nivou a cibulí,
Pikantní ježci,
Pradědovo tajemství,
Vepřová pečeně na rozmarýnu,
Maso na cibuli,
Špaldová pizza,
Nadívaná vepřová pečeně,
Špekáčky v leču se sýrem,
Maso podle Michala Davida,
Chobotnice z prvního patra,
Vepřový perkelt,
Krkovička na zelí s noky,
Špagetová bábovka se špenátem,
Balkánská vepřová pečínka,
Malá domácí tlačenka,
Atlantik,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.