Námořnické kotlety
Ingredience
600 g kotlet (nebo krůtích prsou)
2 cibule
8 stroužků česneku
3 sterilované okurky
1 menší plechovka sterilovaných žampionů
50 ml olivového oleje
5 lžic rajského protlaku
250 ml šlehačky (nebo zakysaná smetana)
hotová jíška (např. Knorr)
lžíce worchestrové omáčky
pepř
sůl
Postup
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek a okurky a podlijeme vodou. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa (10 - 15 minut). Pak přidáme rajský protlak, žampiony, worchestrovou omáčku, zahustíme jíškou a povaříme. Nakonec přilijeme smetanu, necháme důkladně prohřát a dochutíme solí a pepřem. Jako příloha se hodí těstoviny se strouhankou.
Podobné recepty:
Řízky herkules,
Bigos,
Košovská specialita,
Kotlety na rýži,
Vepřové maso na kmíně s pivem ,
Vepřové plátky po selsku,
Vepřová pečeně se sýrem,
Čínské vepřové nudličky,
Vepřový pilaf,
Rošťáci,
Židovská jehla,
Jižanské kotlety,
Hořčičná kýta v zelenině,
Smažené špízy,
Dušené plecko na smetaně,
Bábovka - tlačenka,
Chobotnice z prvního patra,
Nadívaná vepřová pečeně,
Zapečené těstoviny se salámem a vejci,
Maso podle Michala Davida,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.