Námořnické kotlety
Ingredience
600 g kotlet (nebo krůtích prsou)
2 cibule
8 stroužků česneku
3 sterilované okurky
1 menší plechovka sterilovaných žampionů
50 ml olivového oleje
5 lžic rajského protlaku
250 ml šlehačky (nebo zakysaná smetana)
hotová jíška (např. Knorr)
lžíce worchestrové omáčky
pepř
sůl
Postup
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek a okurky a podlijeme vodou. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa (10 - 15 minut). Pak přidáme rajský protlak, žampiony, worchestrovou omáčku, zahustíme jíškou a povaříme. Nakonec přilijeme smetanu, necháme důkladně prohřát a dochutíme solí a pepřem. Jako příloha se hodí těstoviny se strouhankou.
Podobné recepty:
Zázvorová vepřová pečeně,
Bigos,
Vepřová kýta v mléce,
Tlačenková podkova,
Kotlety na šlehačce,
Klobásky v zelenině,
Maso podle Michala Davida,
Vepřová roláda,
Zapečené řízky s hořčicí,
Luxusní špekáčky,
Moravští vrabci,
Židovská jehla,
Bigos,
Pikant-kotlety v alobalu,
Kavkazská játra,
Vepřové plátky ve znojemské omáčce,
Ildinčina klobásovka,
Vepřové kostky se zeleninou,
Pikantní maso,
Znojemské plátky,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.