Vepřový perkelt
Ingredience
500 g vepřového masa (kýta nebo plecko)
100 g anglické slaniny
1 velká cibule
2 papriky
2 rajčata
2 lžíce rajského protlaku
sůl
špetka mleté pálivé papriky
1 vrchovatá lžička mleté sladké papriky
olej nebo sádlo
několik stroužků česneku (není nutné)
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, cibuli a slaninu na drobné kostičky.
Na rozpálený tuk nasypeme slaninu s cibulí a společně osmahneme. Až cibule zesklovatí a slanina se částečně rozškvaří, vmícháme mletou papriku, přisypeme maso a za stálého míchání opečeme do zatažení. Pak podlijeme trochou vody, osolíme, okořeníme pálivou paprikou a pod pokličkou dusíme.
Zatím nakrájíme omyté papriky na proužky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kousky.
Po dvaceti minutách dušení masa přidáme papriky, za dalších asi 15 minut rajčata a dodusíme doměkka. Nakonec vmícháme protlak, necháme přejít varem a odstavíme. Do hotového můžeme vmíchat rozmačkaný česnek podle chuti.
Podáváme s rýží.
Podobné recepty:
Vepřová žebírka,
Fazolový hrnec sázavského rančera ,
Fazolové chilli plecko,
Židovská jehla,
Pikantní masové placičky,
Bagety s překvapením,
Krkovička na cibuli se slaninou,
Bratislavské plecko,
Jazyk v pikantní omáčce,
Pštrosí vejce ,
Námořnické kotlety,
Francouzské brambory,
Pikantní ježci,
Doutníky,
Bramborový točenec,
Chalupářská bašta,
Masová směs v bramboráku,
Vietnamská pánev,
Krkovička na zelí s noky,
Buřty v pivní lázni,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.