Zapečené řízky s hořčicí
Ingredience
500 g vepřových řízků (z kotlety nebo kýty)
700 g brambor
200 ml zakysané smetany
200 ml mléka
1-2 lžíce pikantní hořčice
sůl
mletý pepř
4-5 malých cibulek
2-3 lžíce oleje
trochu hladké mouky
Postup
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Cibulky oloupeme a pokrájíme na osminky.
Smetanu, mléko a hořčici dobře rozmícháme.
Brambory oloupeme, nakrájíme na půlcentimetrová kolečka a osušíme.
V kastrolu nebo zapékací míse rozpálíme olej a maso na něm z obou stran prudce opečeme do zezlátnutí. Vyjmeme na talíř.
Do masového výpeku nasypeme cibuli a krátce osmažíme.
Na cibuli naskládáme maso, přikryjeme bramborami a zalijeme smetanou s mlékem a hořčicí.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme doměkka (cca 50 minut). Ke konci sundáme pokličku a dopečeme do zezlátnutí povrchu.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
Nadívaný vepřový bůček ,
Vepřové plátky po selsku,
Zasýřené kotlety,
Prezidentské maso,
Vepřové karé s jablky,
Znojemské plátky,
Pikantní špekáčky,
Ražniči,
Kotlety po maďarsku,
Pikantní omeleta,
Vietnamská pánev,
Prokládaná kotleta,
Zapečené kotlety,
Bleskové špagety s vepřovým masem,
Párkový koláč,
Atlantik,
Jižanské kotlety,
Párky v županu,
Hořčičná kýta v zelenině,
Krkovička z trouby,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.