Zapečené řízky s hořčicí
Ingredience
500 g vepřových řízků (z kotlety nebo kýty)
700 g brambor
200 ml zakysané smetany
200 ml mléka
1-2 lžíce pikantní hořčice
sůl
mletý pepř
4-5 malých cibulek
2-3 lžíce oleje
trochu hladké mouky
Postup
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Cibulky oloupeme a pokrájíme na osminky.
Smetanu, mléko a hořčici dobře rozmícháme.
Brambory oloupeme, nakrájíme na půlcentimetrová kolečka a osušíme.
V kastrolu nebo zapékací míse rozpálíme olej a maso na něm z obou stran prudce opečeme do zezlátnutí. Vyjmeme na talíř.
Do masového výpeku nasypeme cibuli a krátce osmažíme.
Na cibuli naskládáme maso, přikryjeme bramborami a zalijeme smetanou s mlékem a hořčicí.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme doměkka (cca 50 minut). Ke konci sundáme pokličku a dopečeme do zezlátnutí povrchu.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
Kanonýrský guláš,
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou,
Špekáčky v leču se sýrem,
Maso pečené v zelí,
Smažené špízy,
Vepřové maso v sýrovém těstíčku,
Kotlety na šlehačce,
Andulčino maso na zelenině,
Maďarské pikantní plátky,
Fazolový hrnec sázavského rančera ,
Vepřová kýta s citronovo-olivovou náplní ,
Krkovička na zelí s noky,
Kotlety na houbách,
Domácí šunka,
Maso na cibuli,
Kotlety po maďarsku,
Pečené maso se zelím a těstovinami,
Prokládané brambory,
Bratislavské plecko,
Vepřové kotlety na jablkách ,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.