Zapečené řízky s hořčicí

Hodnocení receptu

Ingredience

500 g vepřových řízků (z kotlety nebo kýty)
700 g brambor
200 ml zakysané smetany
200 ml mléka
1-2 lžíce pikantní hořčice
sůl
mletý pepř
4-5 malých cibulek
2-3 lžíce oleje
trochu hladké mouky

Postup

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

Cibulky oloupeme a pokrájíme na osminky.

Smetanu, mléko a hořčici dobře rozmícháme.

Brambory oloupeme, nakrájíme na půlcentimetrová kolečka a osušíme.

V kastrolu nebo zapékací míse rozpálíme olej a maso na něm z obou stran prudce opečeme do zezlátnutí. Vyjmeme na talíř.

Do masového výpeku nasypeme cibuli a krátce osmažíme.

Na cibuli naskládáme maso, přikryjeme bramborami a zalijeme smetanou s mlékem a hořčicí.

Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme doměkka (cca 50 minut). Ke konci sundáme pokličku a dopečeme do zezlátnutí povrchu.

Podáváme se zeleninovým salátem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 14:31:53 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři