Marinovaná vepřová panenka
Ingredience
200 g vepřové panenky
lilek a cuketa asi 30g na porci
sůl
pepř
česnekový olivový olej
Čas přípravy
45 minut
Postup
Panenku operte pod studenou vodou, osušte. Osolte, opepřete, potřete olivovým oleje (neochuceným) a nechte několik hodin odležet. Zeleninu nakrájejte na plátky o šířce okolo 5-7 mm, jemně ji nasolte a potřete česnekovým olivovým olejem. Na pánvi si rozpalte olej a vložte do něj panenku. Zprudka opékejte ze všech stran. Když je maso opečené do hněda, zakryjte jej pokličkou a duste 10-15 minut. Zeleninu stejně jako maso zprudka opečte na rozpáleném oleji dozlatova. Narozdíl od masa je nutno ji hlídat aby se nepřipálila a nezhořkla. Maso podávejte prokládané grilovanou zeleninou. Příloha jakákoliv bramborová.
Podobné recepty:
Párkový koláč,
Vepřová kýta s Mochovankou,
Špagety zapečené v leču,
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou,
Vepřová panenka na barbecue omáčce ,
Mumie,
Bůček na bramborách,
Obrácené vepřové řízky ,
Vařené vepřové koleno po Bavorsku ,
Chudákova husa,
Kotlety Tokio,
Vepřové na smetaně,
Klobásky v zelenině,
Pradědovo tajemství,
Vepřová kýta s citronovo-olivovou náplní ,
Klobásové knedlíky,
Střapaté řízky od Irči,
Vepřová kýta v mléce,
Kotlety po srbsku,
Panenka se sýrovou omáčkou ,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.