Marinovaná vepřová panenka

Hodnocení receptu

Ingredience

200 g vepřové panenky
lilek a cuketa asi 30g na porci
sůl
pepř
česnekový olivový olej

Čas přípravy

45 minut

Postup

Panenku operte pod studenou vodou, osušte. Osolte, opepřete, potřete olivovým oleje (neochuceným) a nechte několik hodin odležet. Zeleninu nakrájejte na plátky o šířce okolo 5-7 mm, jemně ji nasolte a potřete česnekovým olivovým olejem. Na pánvi si rozpalte olej a vložte do něj panenku. Zprudka opékejte ze všech stran. Když je maso opečené do hněda, zakryjte jej pokličkou a duste 10-15 minut. Zeleninu stejně jako maso zprudka opečte na rozpáleném oleji dozlatova. Narozdíl od masa je nutno ji hlídat aby se nepřipálila a nezhořkla. Maso podávejte prokládané grilovanou zeleninou. Příloha jakákoliv bramborová.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:18 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři