Pikantní vepřové kotlety
Ingredience
4 vepřové kotlety nebo plátky z vepřové kýty
4 stroužky česneku
sůl
hladká mouka
2 vejce
1 lžíce mléka
strouhanka
tuk na smažení
Čas přípravy
60 minut
Postup
Maso naklepeme a okraje ořízneme, aby se při smažení nekroutily. Každý plátek osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, obalíme v mouce, po obou stranách omočíme ve vejcích rozšlehaných se lžící mléka a obalíme ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme tuk a obalené pplátky smažíme po obou stranách dozlatova. Po vložení kotlet do tuku pánev přikryjeme poklicí a po obrácení smažíme bez poklice. Tuk na smažení nesmí být rozpálený, jinak by se trojobal pálil a maso by nebylo dost měkké. Nejlépe se však kotlety smaží ve vyšší vrstvě oleje ve fritéze. Usmažené kotletky klademe na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Podáváme je s bramborovou kaší, vařenými brambory nebo bramborovým salátem
Podobné recepty:
Přírodní řízek s hořčicí,
Zázvorová vepřová pečeně,
Pikantní maso,
Vepřová panenka na barbecue omáčce ,
Čertův měšec,
Hořčičná kýta v zelenině,
Prezidentské maso,
Nikitin pekáček ,
Klobásky v zelenině,
Vepřové závitky v alobalu ,
Čínské vepřové nudličky,
Vepřové kostky s haluškami v zelí,
Sikulské kotlety,
Zasýřené kotlety,
Bramborová pizza,
Vepřové nadivoko,
Vepřové maso v sýrovém těstíčku,
Medová pečínka,
Buřtsalát,
Bagety s překvapením,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.