Pikantní vepřové kotlety

Hodnocení receptu

Ingredience

4 vepřové kotlety nebo plátky z vepřové kýty
4 stroužky česneku
sůl
hladká mouka
2 vejce
1 lžíce mléka
strouhanka
tuk na smažení

Čas přípravy

60 minut

Postup

Maso naklepeme a okraje ořízneme, aby se při smažení nekroutily. Každý plátek osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, obalíme v mouce, po obou stranách omočíme ve vejcích rozšlehaných se lžící mléka a obalíme ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme tuk a obalené pplátky smažíme po obou stranách dozlatova. Po vložení kotlet do tuku pánev přikryjeme poklicí a po obrácení smažíme bez poklice. Tuk na smažení nesmí být rozpálený, jinak by se trojobal pálil a maso by nebylo dost měkké. Nejlépe se však kotlety smaží ve vyšší vrstvě oleje ve fritéze. Usmažené kotletky klademe na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Podáváme je s bramborovou kaší, vařenými brambory nebo bramborovým salátem

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:18 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři