Pikantní vepřové kotlety
Ingredience
4 vepřové kotlety nebo plátky z vepřové kýty
4 stroužky česneku
sůl
hladká mouka
2 vejce
1 lžíce mléka
strouhanka
tuk na smažení
Čas přípravy
60 minut
Postup
Maso naklepeme a okraje ořízneme, aby se při smažení nekroutily. Každý plátek osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, obalíme v mouce, po obou stranách omočíme ve vejcích rozšlehaných se lžící mléka a obalíme ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme tuk a obalené pplátky smažíme po obou stranách dozlatova. Po vložení kotlet do tuku pánev přikryjeme poklicí a po obrácení smažíme bez poklice. Tuk na smažení nesmí být rozpálený, jinak by se trojobal pálil a maso by nebylo dost měkké. Nejlépe se však kotlety smaží ve vyšší vrstvě oleje ve fritéze. Usmažené kotletky klademe na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Podáváme je s bramborovou kaší, vařenými brambory nebo bramborovým salátem
Podobné recepty:
Francouzské brambory,
Fazolový hrnec sázavského rančera ,
Kotlety na cuketě,
Panenka se sýrovou omáčkou ,
Balkánská vepřová pečínka,
Doutníky,
Pikant-kotlety v alobalu,
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou,
Vepřové závitky v alobalu ,
Pradědovo tajemství,
Pečené koleno,
Jazyk v pikantní omáčce,
Vepřový pilaf,
Kotlety po maďarsku,
Kari špagety,
Vepřová kýta s Mochovankou,
Kotlety Tokio,
Vepřové kotletky na jablkách ,
Krkovička na cibuli se slaninou,
Maďarské pikantní plátky,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.