Vepřové kotlety na jablkách
Ingredience
4 větší vepřové kotlety
sůl
pepř
olej
1 cibule
1 lžička hladké mouky nebo jíšky
Čas přípravy
40 minut
Postup
Maso osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme chvíli odpočinout. Pak kotlety vložíme do rozehřátého oleje a z každé strany je opékáme 3 minuty. Maso vyjmeme, snížíme teplotu a výpeku osmahneme nadorbno nakrájenou cibuli. Přidáme oloupané a na kostičky nakrájená kablka a promícháme. Podlijeme vývarem, vrátíme opečené kotlety a společně dusíme. Když je maso měkké, vyjmeme ho. Výpek zahustíme trochou jíšky nebo lžičkou mouky rozmíchané v troše vody a povaříme. Podle potřeby omáčku zředíme a rozmixujeme dohladka. Dochutíme solí, případně cukrem nebo pepřem, můžeme pokapat citronem nebo sójovou omáčkou. Kotlety podlijeme omáčkou, ozdobíme plátkem jablka a podáváme s vařenými brambory
Podobné recepty:
Rozlítaný ptáček ,
Pikantní masové placičky,
Pečeně se švestkami,
Krabí závitky,
Azu,
Vepřová kýta s Mochovankou,
Prezidentské maso,
Špekáčky v leču se sýrem,
Bramborový točenec,
Rozmarýnové kotlety,
Obrácené vepřové řízky ,
Kotlety v zelenině,
Vepřová kýta v rychlém lístkovém těstě ,
Přírodní řízek s hořčicí,
Smažený sýr se šunkou,
Bábovka - tlačenka,
Kotlety na másle s jablky,
Zasýřené kotlety,
Nikitin pekáček ,
Vietnamská pánev,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.