Vepřové kotlety na jablkách

Hodnocení receptu

Ingredience

4 větší vepřové kotlety
sůl
pepř
olej
1 cibule
1 lžička hladké mouky nebo jíšky

Čas přípravy

40 minut

Postup

Maso osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme chvíli odpočinout. Pak kotlety vložíme do rozehřátého oleje a z každé strany je opékáme 3 minuty. Maso vyjmeme, snížíme teplotu a výpeku osmahneme nadorbno nakrájenou cibuli. Přidáme oloupané a na kostičky nakrájená kablka a promícháme. Podlijeme vývarem, vrátíme opečené kotlety a společně dusíme. Když je maso měkké, vyjmeme ho. Výpek zahustíme trochou jíšky nebo lžičkou mouky rozmíchané v troše vody a povaříme. Podle potřeby omáčku zředíme a rozmixujeme dohladka. Dochutíme solí, případně cukrem nebo pepřem, můžeme pokapat citronem nebo sójovou omáčkou. Kotlety podlijeme omáčkou, ozdobíme plátkem jablka a podáváme s vařenými brambory

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:18 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři