Vepřové s houbami a rozmarýnem

Hodnocení receptu

Ingredience

500 g vepřové panenky
1 lžíce hladké mouky
2 lžičky sušeného rozmarýnu
3 lžíce olivového oleje
250 g krémových žampionů
1 velký stroužek česneku
300 ml zeleninového vývaru
sůl
pepř

Čas přípravy

30 minut

Postup

Vepřové nakrájejte šikmo na plátky silné asi centrimetr. Do igelitového sáčku nasypte mouku, rozmarýn, trochu soli a pepře. Vložte maso, sáček uzavřete a důkladně protřepejte, aby se vepřové stejnoměrně obalilo. Ve velké pánvi rozehřejte dvě lžíce oleje. Vložte maso a osmahněte ho z obou stran dozlatova, asi 3 až 4 minuty. Pak ho vyjměte a dejte stranou. Do pánve přidejte zbylý olej, vsypte houby a smažte, dokud nezačnou vláčnět. Potom je posypte sekaným česnekem a vraťte k nim maso. Vlijte vývar, uveďte do varu, snižte plamen a pět minut povařte, aby vepřové krásně zhnědlo.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:18 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři