Vepřové s houbami a rozmarýnem
Ingredience
500 g vepřové panenky
1 lžíce hladké mouky
2 lžičky sušeného rozmarýnu
3 lžíce olivového oleje
250 g krémových žampionů
1 velký stroužek česneku
300 ml zeleninového vývaru
sůl
pepř
Čas přípravy
30 minut
Postup
Vepřové nakrájejte šikmo na plátky silné asi centrimetr. Do igelitového sáčku nasypte mouku, rozmarýn, trochu soli a pepře. Vložte maso, sáček uzavřete a důkladně protřepejte, aby se vepřové stejnoměrně obalilo. Ve velké pánvi rozehřejte dvě lžíce oleje. Vložte maso a osmahněte ho z obou stran dozlatova, asi 3 až 4 minuty. Pak ho vyjměte a dejte stranou. Do pánve přidejte zbylý olej, vsypte houby a smažte, dokud nezačnou vláčnět. Potom je posypte sekaným česnekem a vraťte k nim maso. Vlijte vývar, uveďte do varu, snižte plamen a pět minut povařte, aby vepřové krásně zhnědlo.
Podobné recepty:
Ďábelské kotlety,
Pařížské řízky,
Kotlety v marinádě,
Vepřové nadivoko,
Lečo s uzeninou,
Zapékané kotlety se sýrem,
Vepřová pečeně na rozmarýnu,
Zázvorová vepřová pečeně,
Chalupářská bašta,
Kotlety na cuketě,
Vepřové kung-pao,
Roláda z bůčku,
Marinovaná vepřová panenka ,
Pikantní vepřové kotlety ,
Lahůdkové maso v mrkvi,
Bábovka - tlačenka,
Vepřové kostky v leču,
Kotlety po maďarsku,
Prezidentské maso,
Vepřová pečeně z nového hrnce,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.