Vepřový tokáň
Ingredience
600 g vepřové pečeně
60 g anglické slaniny
2 menší cibule
3 stroužky česneku
60 g sádla
1/2 lžičky mleté papriky
sůl
mletý černý pepř
150 g barevných paprik
100 g rajčat
60 g hladké mouky
100 ml smetany
zelená petrželka na ozdobení
Čas přípravy
90 minut
Postup
Maso nakrájejte na menší kostky, slaninu na nudličky. Cibuli s česnekem oloupejte a nakrájejte nadrobno. Polovinu slaniny krátce opečte v kastrole na sádle. Přtisypejte cibuli a společně asi 5 minut restujte. Poprašte mletou paprikou, vsypejte česnek a osmahněte. Přidejte maso, které z a stálého míchání zprudka opečte. Osolte a opepřete. Zalijte 600 ml vody a pod pokličkou duste doměkka, asi 60 minut. Papriky očistěte a nakrájejte na nudličky, omytá rajčata na kousky. V pánvi vypečte zbylou slaninu, přibližně po 3 minutách přisypejte papriky s rajčaty a vše orestujte. Když je maso téměř měkké, přilijte do hrnce mouku rozmíchanou ve smetaně. Vařte ještě 15 minut. Přidejte orestované papriky s rajčaty a už jen 1 minutu povařte. Ozdobte petrželkou. Pokrm servírujte s rýží.
Podobné recepty:
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou,
Krkovička na zelí s noky,
Kotlety v leču,
Bleskové špagety s vepřovým masem,
Andulčino maso na zelenině,
Roláda z bůčku,
Pikantní maso,
Řízky s moravankou,
Smažené klobásy,
Bagety s překvapením,
Krkovička na cibuli se slaninou,
Medailonky v bramborovém kabátku,
Vepřové kotletky na jablkách ,
Athénská jehla,
Sikulské kotlety,
Vepřové kung-pao,
Nadívaný vepřový bůček ,
Pajšl,
Vepřová žebírka,
Smažené špízy,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.