Bramborový nákyp se šunkou a fetou
Ingredience
800 g brambor
250 ml smetany
200 g šunky
100 g sýra Feta nebo balkánského
2 vejce
sůl
pepř
oregáno
Čas přípravy
60 minut
Postup
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a nasypeme asi na 1 minutu do osolené vařící vody, pak scedíme a necháme okapat. V míse smícháme vejce se smetanou a nastrouhaným sýrem. Přidáme brambory, oregáno, pepř, šunku, opatrně promícháme a nasypeme do máslem vymazané formy. Pečeme asi 45 minut na 160 st. C.
Podobné recepty:
Pochoutkové těstoviny,
Hermelín,
Bramborák jako příloha,
Cuketa po řecku,
Zapečená růžičková kapusta,
Zeleninové palačinky,
Špenátové placky,
Fazole s těstovinami z Neapole,
Knedle s vajíčkem,
Špagety se třemi druhy sýra,
Zapečené brambory s ředkvičkami,
Knedlíkové omelety dědečka z Kunovic,
Kynuté trojlístky,
Chalupářská omeleta,
Podmáslový špaldovo-žitný chléb,
Bylinkový chlebíček,
Rychlý žitný chléb,
Jablkové knedlíky,
Cibulové placky,
Těstoviny s cuketou,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.