Bramborový nákyp se šunkou a fetou
Ingredience
800 g brambor
250 ml smetany
200 g šunky
100 g sýra Feta nebo balkánského
2 vejce
sůl
pepř
oregáno
Čas přípravy
60 minut
Postup
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a nasypeme asi na 1 minutu do osolené vařící vody, pak scedíme a necháme okapat. V míse smícháme vejce se smetanou a nastrouhaným sýrem. Přidáme brambory, oregáno, pepř, šunku, opatrně promícháme a nasypeme do máslem vymazané formy. Pečeme asi 45 minut na 160 st. C.
Podobné recepty:
Špaldový podmáslový chléb velký,
Grahamový s rozmarýnem,
Domácí langoše,
Sýrové špecle,
Pochoutkové těstoviny,
Špaldový podmáslový chléb,
Řepa z papíru,
Slovenské halušky,
Vařené kukuřičné klásky,
Bretaňské fazole,
Těstoviny s cuketou,
Zelňáky,
Bramborák jako příloha,
Salát z kuskusu s fetou a avokádem,
Smažená cuketa,
Bramborové šišky s kysaným zelím,
Rohlíky opečené se sýrem,
Květákové placičky,
Cibulový se slaninou,
Bylinkové brambory,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.