Balkánský pekáč
Ingredience
cuketa
brambory
rajčata
cibule
česnek
tvrdý sýr
balkánský sýr
sůl
mletý pepř
sušená bazalka
olivový olej
zelená petrželka
Postup
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka a oloupeme. Oloupané brambory, cuketu, rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka, jsou-li moc velká, přepůlíme je. Česnek nakrájíme na drobné kousíčky, tvrdý sýr na tenké čtverečky nebo obdélníčky, balkánský sýr na kostičky. Pekáč nebo zapékací misku vytřeme olejem a naskládáme do ní nastřídačku brambory, cuketu, rajčata, cibuli a tvrdý sýr. Posolíme, opepříme, posypeme bazalkou a kostičkami balkánského sýra. Nakonec pokapeme olejem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme 30 minut. Na talíři posypeme zelenou petrželkou. Konzumujeme samotné nebo s chlebem.
Podobné recepty:
Chlebozávin,
Šnečci se sýrovou náplní,
Kokosový chlebík,
Sýrové krokety,
Rohlíky opečené se sýrem,
Těstoviny s vejci,
Zapečená růžičková kapusta,
Halušky s brynzou,
Květákové placičky,
Voňavé bramboráčky,
Pečený sýr,
Brambory zapečené se sýrem a petrželkou,
Pohankové placky,
Domácí langoše,
Vařené kukuřičné klásky,
Rychlý pšenično-žitný chléb,
Bylinkový chlebíček,
Řepa z papíru,
Cuketa v sýrovém těstíčku,
Langoše z ledničky,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.