Brambory se sýrovou omáčkou
Ingredience
1 kg brambor uvařených ve slupce
30 g másla
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
500 ml mléka
150 g nivy
150 g zakysané smetany
3 stroužky česneku
2 lžíce bylinek (petrželka, pažitka, bazalka - co máme)
sůl
Postup
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, naskládáme na plech a upečeme do zezlátnutí. Na rozpáleném másle krátce osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme cibulovou jíšku. Zalijeme mlékem a chvíli povaříme. Pak přidáme rozdrobený sýr a za stálého míchání vaříme do jeho roztavení. Vypneme plotýnku, přidáme prolisovaný česnek, bylinky, smetanu, zamícháme a podle potřeby dochutíme solí. Na talíř dáme upečené brambory a přelijeme omáčkou.
Podobné recepty:
Penne arrabbiata (Naštvané penne),
Špagety s medovou omáčkou,
Hermelín,
Špagety se třemi druhy sýra,
Těstoviny s rajčaty a bazalkou,
Cuketová pánev,
Těstoviny s vejci,
Těstoviny s rajčaty a bazalkou,
Jednoduchý hrnkový chléb,
Kapustový prejt,
Bramborák jako příloha,
Bramborové placičky zapečené se sýrem,
Jihočeské zelňáky vegetariánské,
Pizza,
Jablkové knedlíky,
Bylinkové brambory,
Bramborové pirohy s tvarohem,
Špaldový jogurtový chléb,
Pečený sýr,
Těstoviny s cuketou,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.