Brambory zapečené se sýrem a petrželkou
Ingredience
1 kg brambor
250 g tvrdého sýra
50 - 60 g másla
2 hrsti petrželové natě
sůl
Postup
Brambory uvaříme ve slupce. Zatímco se vaří, nastrouháme sýr, petrželku posekáme nadrobno, máslo rozpustíme. Částí másla vymažeme pekáč. Uvařené brambory ještě horké oloupeme a šťouchadlem pořádně rozmačkáme. Polovinu rozmačkaných brambor urovnáme do pekáče, posolíme, posypeme polovinou petrželky, polovinou sýra, pokapeme polovinou zbylého másla, urovnáme druhou polovinu brambor, posolíme, posypeme druhou polovinou petrželky a sýra a pokapeme zbytkem másla. Vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme (15 - 20 minut při 200°C). Podáváme se zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
Penne arrabbiata (Naštvané penne),
Grahamky,
Otrubové slané pečivo,
Chléb se šalvějí a semínky,
Opečenky z kolínek,
Cizrna s rajčaty,
Těstoviny s rajčaty a bazalkou,
Hermelín,
Langoše,
Pečený sýr,
Čočka s rýží,
Švestkové knedlíky v bramborovém těstu,
Cuketa po řecku,
Smetanovo-sýrové trojúhelníky,
Sýrové tyčky,
Bramborové suflé s bylinkami,
Ciabatta se ztraceným vejcem,
Bramborový dort,
Vařené kukuřičné klásky,
Špaldový podmáslový chléb velký,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.